Punk-søn vil brænde samling for 50 millioner af i protest

En Sex Pistol-memorabilia samling til en værdi af over fem mio. pund bliver brændt af i protest mod borgerskabets omklamring af punken, meddeler Sex Pistol-manager Malcolm McLarens søn.

Sid Vicious, Steve Jones, Paul Cook and Johnny Rotten - til sammen det banebrydende punkband Sex Pistols, hvis 40 års jubilæum i år bliver fejret til nogle utilfredshed.  Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Joe Corré er søn af Sex Pistols' manager Malcolm McLaren og modeskaberen Vivienne Westwood, så der er noget af en arv at leve op til. Og det har Joe Corré bestemt tænkt sig at gøre: Senest har han meldt ud, at den 26. november i Camden i London vil han brænde sin Sex Pistols-memorabilia samling til en angivet værdi af over 5 millioner pund (ca 48 mill. kroner) af i en protestaktion.

Den 26. november er det 40 år siden, at Sex Pistols udgav sin debut-single, »Anarchy in the U.K.«, og jubilæet er blevet brugt af de mere officielle britiske institutioner til at markere undergrundsmiljøets 40 år i London under fælleshatten »Punk London«. Arrangementerne bakkes op af blandt andre British Library, og Museum of London og endda af selveste den britiske dronning.

Den selvsamme dronning, som Sex Pistols snerrede af i deres version af »God Save the Queen« med tilføjelser som »her fascist regime« og »she ain't no human being«. Nå, men tiden læger alle sår, og nu er dronning Elizabeth så klar til at støtte punk-fejringen og slå en streg over gammelt fjendskab.

Men det er Joe Corré ikke. I en pressemeddelelse gengivet i NME.com kalder han Dronningens officielle velsignelse af år 2016 som Punkens År for det mest skræmmende, han nogensinde har hørt.

»Det alternative og punk kulturen er blevet optaget i mainstream-kulturen. I stedet for at være en bevægelse for forandring, er det blevet et fucking museumsstykke,« lyder det fra den 48-årige rebel, der mener, at der har bredt sig en følelsesløshed i den britiske offentlighed.

»Den farligste ting er, at folk er holdt op med at kæmpe for, hvad de tror på. De har givet op. Vi er nød til at sprænge hele lortet i luften en gang til,« lyder opråbet fra Joe Corré, der opfordrer andre utilfredse punkere til at støtte ham med punkbålet.

Sønnen af Malcolm McLaren og Vivienne Westwood har ud over forældrenes smag for oprør, også arvet en god del af deres forretningstalent. I 1994 grundlagde han sammen med ekskonen Serena Rees undertøjs-firmaet Agent Provocateur, der tog den rå stil ind i moden, og udviklede sig til en international kæde. Da parret blev skilt i 2007 blev firmaet solgt for 60 millioner pund, og efter Malcolm McLarens død i 2010 har Joe Corré varetaget punkmanagerens brand.

Genoplev »Anarchy in the U.K.« her: