Pumpehuset får drejet hanen - truet af lukning

Det populære københavnske spillested har ikke fået forlænget lejekontrakten og står til at lukke med udgangen af 2017.

Pumpehuset har ikke fået forlænget sin aftale med Københavns kommune. Her amerikanske Monster Magnet på scenen i spillestedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Efter flere års uvished om fremtiden ser de mørke skyer nu til at samles om det københavnske spillested, Pumpehuset. Spillestedet i Studiestræde har ikke fået forlænget sin lejekontrakt og driftsstøtte ud over 2017 i det budgetforlig, der er indgået for Københavns kommune, og uden en lejekontrakt har stedet ingen mulighed for at fortsætte, konstaterer Pumpehusets direktør, Kristoffer Bramsen, der har svært ved at forstå den politiske beslutning.

»Det har ikke gået bedre i Studiestræde 52, siden bygningen fungerede som vandværk. 2016 er det travleste år, jeg har været med til med flere gæster, flere og bedre shows og stærkere drift end nogensinde før. Og de aftaler og de resultatkontrakter som Pumpehuset har med Københavns Kommune er opfyldt til punkt og prikke og mere til,« skriver Kristoffer Bramsen på facebook.

Bramsen overtog Pumpehuset i 2011 sammen med Ronnie Hansen. Inden da havde det fungeret som kommunalt spillested siden 1987, men gik i 2010 konkurs efter en del tumult. Profilen blev ændret til Urban med lidt mindre og anderledes navne inden for både metal, hiphop og elektronisk musik.

De første år blev stedet drevet sammen med Nordisk Film, men efter to år blev de købt ud og de seneste år har Kristoffer Bramsen selv stået for alt drift. Pumpehuset har i dag to indendørs scener med plads til 600 og 400 gæster og den udendørs Byhaven, hvor der sommeren igennem har været 130 bands på scenen. I alt forventer Kristoffer Bramsen, at Pumpehuset kommer til at lægge hus til 700 koncerter i år.

Pumpehuset kører som en privat virksomhed under Kristoffer Bramsen, der har en lejeaftale med Københavns kommune, og modtager 1,2 millioner kroner hvert år i driftsstøtte fra kommunen. Den oprindeligt fire-årige lejekontrakt blev sidste år  forlænget et år, men i det budgetforlig, der blev indgået sent tirsdag aften, er der altså ikke er fundet penge til spillestedet.