Programmet er klar til Københavns gigantiske fødselsdags-gadefest

København fejrer 850-årsfødselsdag med pool party og koncerter med store navne. Nu er programmet klar.

Vær med til at fejre København 2. september. Billedet er fra Distortion 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København fylder 850 år i 2017, og det bliver fejret med en gigantisk fest 2. september. Festen er døbt Københavnerfejring, og den er stablet på benene af festivalen Golden Days og folkene bag Distortion.

Københavnerfejring er en kæmpe byfest, hvor alle er inviteret. Langt de fleste af aktiviteterne er gratis, men mad og drikke kan købes til arrangementet.

Festen foregår i Kulturkvarteret på Slotsholmen. Startskuddet lyder 2. september kl. 1167 (12.07), da Absalon ifølge Saxo grundlagde København i 1167. Festen starter med 1167 gratis københavnerstænger,  1167 gratis Carlsberg-øl og 1167 gratis kopper kaffe.

Læs også: Fejr Københavns 850-årsfødselsdag med pool party, skattejagt og fællesspisning

Københavnerfejring byder på mere end 40 arrangementer på selve dagen. Her kan du læse om nogle af dem.

Masser af musik og store hovednavne
Hele dagen kan man høre forskellige former for musik på forskellige scener. På den store scene (Hovedscenen), der bliver placeret ved Thorvaldsens Plads, kan man kl. 17.30 lytte til de danske hitmagere fra Laid Back, og kl. 19.30 kan man opleve Tue Track, inden Marvelous Mosell slutter festen kl. 22.15. Ind i mellem topnavnene kan man også opleve Master Fatman, Mikkel Hess og Henrik Vibskov.

Pool party i kanalen
Har man lyst til en dukkert, kan man hoppe en tur i kanalen fra kl. 16 til 17, når der er pool party. Her sørger en række djs for musikken. Oplev bl.a. Tomas Barfod, Mama Snake og Kasper Bjørke, der spiller på dj-scenen.

Se billederne: Sådan så Nyhavn ud da far var dreng

Langbordsmiddag
Kl. 19-21 er der stor fælles langbordsmiddag med masser af mad fra kokkene fra restauranten Gonzo. Middagen er inspireret af 850 års københavnerhistorie som både vandets og øllets by. Her kan man selv kombinere sin billet, om man ønsker forret og hovedret, vil have dessert, eller hele pakken og en flaske vin. Priserne starter fra 200 kr. for to retter. Find billetter til middagen her.

Debatter og talks
I Palægården ved Nationalmuseet kan man finde P4-scenen. Her kan man opleve en række debatter og talks om bl.a. København, højhuse og ulighed. Master Fatman byder på musikquiz, og professor Martin Zerlang fortæller 850 års københavnerhistorie på 8,5 minutter.

Skattejagt for de små
Der er også underholdning kun for de yngste. Her kan man kl. 13-14.30 komme med på skattejagt i Kulturkvarterets institutioner og samtidig lære om historien. Man skal hjælpe med at finde det smuldrede fødselsdagsord. Man skal selv hente et skattekort i Informationen. Kl. 13-17 kan man få taget et historisk familiefoto foran slottet på Christiansborg Slotsplads.

Aftenen afsluttes med et stort fyrværkerishow fra Tivoli.

Se hele programmet for Københavnerfejring her.

Hvad: Københavnerfejring
Hvor: Kulturkvarteret, Slotsholmen
Hvornår: 2. september fra kl. 12.07