Prisuddeling svarer igen på kritik: Det er ikke fair

Torsdag kritiserede sangeren Mads Langer prisuddelingen Danish Music Awards. Nu svarer de igen.

Mads Langer modtog i 2013 publikumsprisen til Danish Music Awards. Scanpix/Mathias Bojesen Fold sammen
Læs mere

Torsdag middag lagde den populære sanger Mads Langer et opslag op på sin Facebook-side, hvor han rettede en kritik mod arrangørerne af prisuddelingen DMA (Danish Music Awards), som han kalder useriøse og snæversynede.

Ifølge sangeren hylder DMA ikke den musikalske diversitet, der findes i Danmark, og alle musikerne, der optræder til showet, synger playback, mener han.

- Argumentet fra diverse instanser lyder: Alle andre gør det også, så vi vil ikke risikere, at det lyder dårligt, skriver sangeren på Facebook.

- Men hallo! Hvis du ikke er god nok til at lave en god liveoptræden, så har du intet at gøre til DMA, fortsætter han.

Samtidig skriver han, at det forventes af musikerne, at de skal "sidde og klappe i deres hænder" under det prestigefyldte musikshow.

- Vi skal lade som om, at vi synes, det er et fedt show, når det ene efter det andet kønsløse playback show spiller foran os, skriver han.

Bag prisuddelingen står IFPI, der er musikselskabernes brancheorganisation.

Det er derfor primært denne organisation, der står for mål, når Mads Langer kritiserer Danish Music Awards.

- Vi tager altid imod kritik, så vi kan blive bedre. Ikke mindst når det kommer fra en kapacitet som Mads Langer, skriver kommunikationschefen i IFPI, Lasse Lindholm.

- Det er dog ikke fair over for de optrædende artister at kalde DMA for et playback show. Faktum er, at langt de fleste artister synger live til DMA, og sådan var det også ved sidste års show i Forum, forklarer han til Ritzau Fokus.

Til prisuddelingen i 2016 optrådte blandt andre sangerinden Mø, duoen Phlake, internetfænomet Gulddreng, dj'en Faustix og rapperen Blak.

/ritzau/FOKUS