Pris til gysende god børnebogsforfatter

Jesper Wung-Sungs børnebog "Kopierne" får Kulturministeriets børnebogspris.

Forfatter Jesper Wung-Sung Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en af landets populæreste børnebogsforfattere, der får Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger. Jesper Wung-Sung har flere år i træk været den mest læste forfatter blandt de ældste klasser i folkeskolen.

Den 39-årige forfatter får prisen for sin bog "Kopierne". Bogen tager udgangspunkt i en uhyggelig tanke: Tænk hvis man ikke er et rigtigt menneske, men kun en kunstigt lavet kopi. 

Berlingskes anmelder Kari Sønsthagen gav bogen fem stjerner ud af seks og kaldte den "gysende god".

- Jesper Wung-Sungs ”Kopierne” er et dystopisk gys, der er svært at ryste af sig, fordi den lægger sig tæt op ad kendte tendenser i tiden. For år tilbage ville et ægtepar således føde et barn, der skulle levere de nødvendige ”reservedele” til et uhelbredeligt sygt barn, de havde i forvejen. Handlingen i ”Kopierne” er beslægtet hermed, hvor det drejer sig om børn, skabt som erstatning for børn, som er midlertidigt sat ud af funktion på grund af f.eks. sygdom, skrev Berlingskes anmelder.

Det er anden gang, Jesper Wung-Sung får Kulturministeriets børnebogspris. Også i 2002 modtog han hædren, dengang for bogen "En-to-tre-NU!".

Prisen bliver overrakt fredag den 15. april i Kunststyrelsens lokaler på H.C. Andersens Boulevard. Og det er ikke den eneste pris, der bliver uddelt. Kulturministeriets Illustratorpris går i år til Lilian Brøgger, der står bag illustrationerne til den moderne fortolkning af Goethes "Den unge Werthers lidelser".