Prinsesse Mary støtter fattige kvinder i Burkina Faso

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) besøger Burkina Faso sammen med kronprinsesse Mary.

ARKIV. Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen har planlagt rejse til Burkina Faso den 24.-26. januar 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: De næste to dage besøger kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen (V) det fattige vestafrikanske land, Burkina Faso, som får dansk ulandsbistand.

De besøger en danskstøttet sundhedsklinik, møder beboere i en burkinsk landsby og taler med politikere og organisationer om ligestilling, mødres dødelighed og børneægteskaber.

De skulle have besøgt Burkina Faso i januar, men turen blev udsat på grund af et terrorangreb i hovedstaden Ouagadougou.

- Danmark støtter Burkina Faso, fordi det er et af verdens fattigste lande, hvor der hvert år dør tusindvis af kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel, siger udenrigsminister Kristian Jensen i en kommentar.

- Det er jo helt uacceptabelt, at kvinder anno 2016 dør, mens de giver liv.

Dansk ulandsbistand hjælper burkinske familier med oplysning, prævention og sundhedsydelser ved graviditet og fødsel.

- Vi bekæmper pigeomskæring og anden vold mod kvinder. Og vi arbejder for at fremme ligestilling mellem kvinder og mænd, særligt på landet, siger Kristian Jensen.

- Vores støtte går gennem internationale organisationer som FN"s befolkningsfond, som kronprinsessen er protektor for.

Siden 1971 har Danmark støttet Burkina Faso.

Ved besøget underskriver udenrigsministeren et femårigt landeprogram fra 2016 til 2020 på en milliard kroner. Danmark støtter programmer på menneskerettigheds- og retsområdet, vand og sanitet, landbrug og privatsektoren.

Kronprinsessen og Kristian Jensen møder Burkina Fasos præsident Kaboré og ministre i hans regering.

De besøger torsdag klinikker og organisationer, der arbejder for ligestilling og for at forbedre kvinders og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.

 

/ritzau/