Prinsesse Leia er død: »Jeg kan ikke forstå, at hun er væk«

Carrie Fisher var beundret og elsket af både kollegaer og fans, der på de sociale medier har mindet hende siden tirsdag aften, hvor de fik nyheden om hendes død.

Foto: LEON NEAL

2016 er blevet omtalt som året, hvor mange store internationale og folkekære stjerner er gået bort. Herunder tæller både Prince, Leonard Cohen, David Bowie og senest George Michael.
Tirsdag aften døde endnu en stjerne, skuespillerinden Carrie Fisher, som de fleste nok kender for rollen som Prinsesse Leia i de historiske Star Wars-film.

Siden har mange tusind fans og kollegaer i chok og sorg skrevet søde mindeord om og til den kun 60-årige kvinde. På Twitter har Mark Hamill, der spillede Luke Skywalker, slået et billede op af de to sammen fra filmen med teksten »ingen ord« og hashtagget »knust«.

Efterfølgende har han knyttet et par Twitter-ord til tabet, hvor han blandt andet skriver: »Hun var VORES prinsesse (…). Jeg er så taknemmelig for de grin, den visdom, venlighed, selv den barnlige selvoptagethed, min elskede rum-tvilling har givet mig gennem årene. Tak Carrie. Jeg elsker dig.«

Andre film-kollegaer udtrykker også sorg over tabet af Star Wars prinsessen. Én af dem er Peter Mayhew, der spillede sammen med Carrie Fisher i både de første film fra 70erne og 80erne og igen i »The Force Awakens« fra 2015.

»Carrie var det klareste lys i hvert rum, hun trådte ind i. Jeg vil savne hende enormt,« skriver han.

Også personer i underholdningsbranchen, der kendte Carrie Fisher, er chokerede over dødsfaldet. En af dem er talkshowværten Ellen DeGeneres, der på sin Twitter fortæller, at Carrie Fisher både var en fantastisk forfatter, skuespiller, men også ven.

»Jeg kan ikke forstå, at hun er væk,« skriver hun og deler samtidig et klip, hvor hun interviewer den nu afdøde Star Wars skuespiller.

Millioner af fans har også været ved tasterne, hvor særligt en og meget kendt vending fra filmene benyttes flittigt som afsked. »May the force be with her,« skriver de mange fans på Twitter og Facebook, der på dansk kan oversættes til »Må kraften være med hende.«