Prins Henriks nære ven: Fredensborg var prinsens frirum

Kjeld Hillingsø har kendt prins Henrik i mange år, og prinsens valg af hvilested er naturligt, siger han.

Kjeld Hillingsø har i mange år haft et tæt venskab med prins Henrik, som han også har delt interessen for jagt med. Scanpix/Flindt Mogens Fold sammen
Læs mere

Prins Henrik og Kjeld Hillingsø har i mange år delt interessen for jagt, og de to har brugt mange timer sammen i skovene omkring Fredensborg Slot.

Det fortæller den tidligere generalløjtnant i et interview med TV2 News.

Derfor er det også et naturligt valg, at prins Henrik har valgt, at halvdelen af hans aske skal sættes ned i en urne i den private have i Fredensborg Slotshave, mens den anden halvdel skal spredes i de danske farvande, siger han til TV2 News.

»Jeg synes, det giver fremragende mening, for det var netop de steder, som prinsen elskede højest,« siger Kjeld Hillingsø til tv-stationen.

»Der var ikke tvivl om, at Fredensborg betød utrolig meget for prinsen. Der havde han et frirum. Der havde han sin fulde frihed, og derfra drog prinsen også på jagt i de omliggende skove,« siger Kjeld Hillingsø til mediet.

Prins Henriks viden om naturen var stor, tilføjer han.

»Han interesserede sig levende for planter og for dyreliv. At gå tur med ham var meget berigende,« siger Kjeld Hillingsø til mediet.

Over for tv-stationen uddyber den tidligere generalløjtnant, at han godt var klar over, at det stod alvorligt til, da Prins Henrik blev overflyttet til Fredensborg Slot.

»Lige efter at prinsen var kommet til Danmark, havde vi en diskussion om, hvordan man ville ende sine dage, og jeg mente heroisk, at jeg måtte dø på slagmarken, og prinsen sagde, at der var kun én ting, han ikke ville - han ville aldrig dø på et hospital. Og det lykkedes han heldigvis at undgå,« siger Kjeld Hillingsø til TV2 News.

/ritzau/