Prince-sager på auktion - fra guitar til bryllupsring

Ekskonen og tidligere manager rydder op i forholdet, og både smykker, frierbrev og bryllups-servicet er nu røget på auktion.

Prince - fortid på auktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERTRAND GUAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bryllupsminder kan være smukke at have - men cool cash er heller ikke at foragte, og hos den amerikanske rockkunstner Princes ekskone har det sidste åbenbart overtrumfet de sentimentale overvejelser.

Sammen med Princes tidligere manager, Owen Husney, har ekshustruen Mayte Garcia, sat i alt 95 Prince-sager på auktion hos Los Angeles firmaet Nate D. Sanders Auctions, og frem til torsdag den 17. kan man byde på lidt af hvert fra den tidlige Princes husholdning - men det er ikke billigt.

Især ting fra Prince og Maye Garcias bryllup i 1996 boner godt ud. Så hvis man står og mangler et kaffesæt på 50 enheder i porcelæn med pianokant og Princes Love-symbol i midten, så kan byde fra 50.000 dollars (335.000 kroner) for det og håbe, man er heldig. Den billigste måde at få en lille ting fra det 20 år gamle bryllup er en underkop. Her kan man nøjes med at byde 1.000 dollars - men så er der heller ikke nogen kop med.

Den virkelige skat fra brylluppet er bryllupsringen - en guldsag med en ordentlig diamant omgivet af en stribe mindre af slagsen. Den er sat til 100.000 dollars - men så får man da også Princes 20 år gamle frierbrev med, skrevet henover fem lyserøde hjerter, der tilsammen sporede den dengang 22-årige Garcia hen til ringen.

Parret blev skilt fire år efter, og danseren og skuespilleren Mayte Garcia har senere sagt, at efterfølgende kærester godt kunne droppe at skrive romantiske digte til hende - man kunne alligevel aldrig komme op på siden af Prince. Den i dag 57-årige kunstner har ikke kommenteret auktionen, men i betragtning af hans normale stræben efter kontrol over såvel sin musik som sin fremtræden, er han næppe begejstret.

Men nu skal der åbenbart ryddes ud hos ekserne, og hvis man mere er til nogle af Princes mange scenedragter, godt kan lide svaj i bukserne og i øvrigt  ikke er alt for stor i forhold til Princes 1,58, så er der også en del af dem til salg med kalvekrøs og i mange farver.

De mest interessant musik-ting er Princes gamle akustiske Gibson-guitar fra 1959, der blev brugt til at komponere nogle af de tidligere ting fra kunstneren. Og fra starten af karrieren sidst i 70'erne finder man også flere demobånd. I alt er Prince-sagerne vurderet til lidt over en million dollars.

Princes bryllupsring med medfølgende frierbrev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: D.Sanders Auctions.