Prince blev bare ved og ved...

Anmelderne har svært ved ikke at holde af Prince, der gav ikke færre end to koncerter i København i aftes.

Flere hundrede stod i kø til afterparty med Prince i Amager Bio efter den officielle koncert i Forum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stjerneregn er ingen overdrivelse, hvis man lægger de stjerner sammen, som avisernes anmeldere indtil videre har drysset ud over den klejne ”Lilla prins”, Prince, for sin optræden i den danske hovedstad i aftes.

Først holdt han audiens for 10.000 mennesker i Forum, hvor han tog publikum med til en sand 80er fest i karakteristisk Prince stil.

Dernæst drog han til Amager Bio, hvor han fra klokken 3 i nat og to timer frem slog fast, at han er til for at give sit publikum alt, hvad de kom for. Og så lidt mere til. 

Rør ved mig

Det er dog koncerten i Fourm, der var den officielle del af hans besøg, der bedømmes med stjerner i dagens anmeldelser, og her er der bred enighed om, at den 52-årige Prince Rogers Nelson fra Minneapolis is still going strong.

”Vægten lå på 80’er-numrene, men der var også plads til sjældnere numre som "Let’s Work" og et par Sheila E-numre. Altsammen leveret så funky, at det kunne vælte en Lillebæltsbro. Og Prince har stadig frækheden i sig.

"Would you let me touch you - there? spurgte han kækt på en pirrende langsom "If I Was Your Girlfriend”."

Der var vist ikke mange i Forum, der ikke ville lade Prince gøre hvad som helst ved en selv - eller ens kæreste. Mageløst!”, skriver Ekstra Bladet og kvitterer med et fuldt hus af anmelderstjerner.

Lidt trættende

Også B.T. var begejstret – dog med visse forbehold, der trak helhedsindtrykket ned til fire ud af seks stjerner.

"Popprinsen lod sin libidodrevne musik tale for sig selv, og leverede den i sammenhængende medleyer uden pauser mellem sangene, hvilket virkede lidt trættende i den første halve time, hvor da også kun ’Raspberry Beret’ for alvor fik publikums arme i vejret.

Desværre viste den musikalske ekvilibrisme sig – paradoksalt nok – også at være aftenens ankepunkt. Der var nærmest ikke et instrument, der ikke fik en håndfuld minutters solospot undervejs, om det så var Prince selv på timbales, guitar eller bas eller hårdtslående John Blackwell på trommer.

Midt i al Princes fokus på professionalisme, var det ofte svært at få øje på sjælen bag liren,” lyder det blandt andet fra B.T.s anmelder.