Price jubler over britiske anmeldelser

Der er glæde hos 'Borgen's idemand, forfatteren Adam Price over den flotte modtagelse i Storbritannien, hvor anmelderne står i kø for at rose tv-serien. I feburar går DR i gang med optagelserne af de sidste 10 afsnit.

Vi troede, vi havde lavet en meget dansk drama-serie, og ingen regnede jo med, at den kunne rejse til udlandet, siger Adam Price. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

-Vi er voldsomt glade og stolte over, at 'Borgen' har fået så flotte anmeldelser, siger Adam Price, der er idemand til historien om Birgitte Nyborg og i gang med at skrive på de 10 sidste afsnit af den politiske dramaserie.

- Vi troede, vi havde lavet en meget dansk drama-serie, og ingen regnede jo med, at den kunne rejse til udlandet. Hverken 'Forbrydelsen' eller 'Borgen' var beregnet til andre end et dansk publikum og skrevet uden skelen til et internationalt publikum.Men vi har en speciel måde at fortælle tv-dramaer på, som vi er blevet opmærksomme på, har international gennemslagskraft, siger Adam Price.

Anmelderne i Storbritannien hæfter sig meget ved de to tv-heltinders tøjstil. 'Forbrydelsen' og den mutte Sarah Lunds sweatre har været så stort et hit, at det har skabt mode.

- Men vi har nu ikke tænkt os at lave om på Birgitte Nyborgs stil. Det skal være hendes egen. Ikke Sarah Lunds,- siger Adam Price.

Med Sidse til Paris

I næste måned tager han sammen med Sidse Babett Knudsen til Paris for at deltage i en pressekonference i forbindelse med premieren på 'Borgen' på tv-kanalen ARTE i Frankrig og Tyskland.

TV-serien vender tilbage i januar 2012 med de sidste sidste afsnit. Så har Adam Price og hans forfatterteam skrevet, hvad der svarer til 20 spillefilm.

-Så lige nu bekymrer jeg mig mest om at lave en god afslutning, siger Adam Price.