Pragtfulde pingviner

Syngende og stepdansende pingviner? Det lyder lidt sært, men viser sig at fungere nærmest genialt i den computeranimerede »Happy Feet« instrueret af australieren George Miller, der tidligere har skænket os den kække gris Babe (og Mad Max!).

Er du enig med berlingskes anmelder?
Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

George Millers nye film udspiller sig blandt talende kejserpingviner på Antarktis og fortæller et klassisk eventyr om en ung helt, der drager ud på en farefuld rejse fyldt med forhindringer for at finde sandheden samt redde sit folk.

Faktisk er der filosofisk substans i denne familiefilms opgør med vanetænkning og intolerance, og først og fremmest er filmen virtuost lavet i vanvittig flotte scenerier og med prægtige dansenumre, idet den nemlig er en medrivende pingvin-musical. Forekomsten af glubske rovfugle og en skræmmende søleopard får én til at tænke på Luc Jacquets realfilm »Pingvinmarchen« fra sidste år, men »Happy Feet« er en meget større og bedre oplevelse - spektakulær, morsom, dynamisk, utroligt smuk og alt i alt det mest imponerende stykke inspireret computeranimation, der er produceret til dato. Eller sagt på en anden måde - forrygende underholdning for både små og store tilskuere.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse