Potter-forfatter rasede over Trump: Nu undskylder hun

Forfatteren J.K. Rowling misforstod, hvad der egentligt skete, da en dreng i kørestol besøgte Det Hvide Hus.

J.K. Rowling står bag Harry Potter-universet. Reuters/Andrew Kelly Fold sammen
Læs mere

Washington D.C.. En rasende J.K. Rowling for fredag til tasterne, efter at hun så et videoklip af en dreng i kørestol, der for nylig var på besøg hos USA's præsident, Donald Trump, i Det Hvide Hus sammen med en række andre børn i anledning af et sundhedsarrangement.

I videoen vinker drengen, men Harry Potter-forfatteren tolkede det, som om at drengen rakte hånden frem for at hilse på Donald Trump, men at den amerikanske præsident ignorerede ham.

Ifølge The Telegraph udtrykte J.K. Rowling sin store forargelse i en række tweets, som hun nu har slettet.

Moren til drengen har nemlig ifølge avisen efterfølgende skrevet på Facebook, at Trump ikke overså drengen, som i øvrigt slet ikke forsøgte at række hånden frem til Trump.

Det har nu fået J.K. Rowling at skrive en undskyldning efter misforståelsen.

»Adskillige kilder har informeret mig, at det ikke var en fuldstændig eller præcis skildring af deres interaktion«, lyder det fra den 52-årige forfatter.

»Jeg har klart projiceret min egen følsomhed om problemstillingen med handicappede personer, som bliver overset eller ignoreret, over på billederne, jeg så«, skriver hun og understreger:

»Hvis det forårsagede nogen smerte for drengen eller familien, undskylder jeg uforbeholdent. Disse tweets bliver stående, men jeg sletter de tidligere om emnet«, slutter Rowling.

Donald Trump har ikke reageret på Rowlings tweets.

Læs forfatterens tweets her