Populær lysinstallation gør comeback i København

Det lysende kunstværk er tilbage, men denne gang med nyt lys- og lydbillede.

The Wave. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I vinteren 2017 kunne man ikke komme uden om dette lysende kunstværk, hvis man havde en Instagram-profil. Nu vender den populære lyd- og lysinstallation tilbage på dette års Frost Festival.

The Wave er 80 meter lang og består af en række store trekanter, som man kan gå eller cykle igennem, og kunstværket reagerer på sine omgivelser ved at sende lys, farver og lyde i bølger fra den ene ende til den anden.

Kunstværket kunne første gang opleves ved Frost Festival i 2017, og det gør altså nu comeback.

Læs også: Keramik-amok: Louisiana klar med ny stor Picasso-udstilling

Placeringen bliver den samme, og fra 4. februar til 25. marts kan værket ses på Ofelia Plads alle dage fra kl. 06 til 00. Man skal dog ikke forvente samme oplevelse som sidste år.

Værket har fået komponeret to nye lys- og lyduniverser. Det første er af visual artist Frederik Svanholm fra Vertigo og musiker og komponist Mikkel Meyer. Den 25. februar får »The Wave« så igen et nyt udtryk, hvor både lys- og lydside er skabt af Jonas Fehr, som fortolker Ofelia Plads' maritime historie.

Læs også: Planetariet er klar med spritny udstilling: Kom med ud i rummet

»Frost Festival skaber liv og lys i vintermørket. Med skræddersyede koncerter og ikke mindst med lysinstallationer, som kan lade de mentale og sociale batterier op. Sidste år tog københavnerne og byens gæster imod The Wave med åbne arme. Det var fantastisk at følge, hvordan dens liv spredte sig fra Ofelia Plads og ind på sociale medier, og vi er meget glade for at den 80 meter lange skabning vender tilbage til vintermørket under årets festival«, lyder det fra direktør for Frost Festival, Mikael Pass.

Masser af events på programmet

Frost Festival er en årligt tilbagevendende festival, og den er kendt for at arrangere nytænkende og kreative events i byens rum og gøre vinteren lidt nemmere at komme igennem.

Foruden The Wave har Frost Festival løftet sløret for en række andre begivenheder, der finder sted under festivalen. Et af de nye tiltag er en lysterapibar, der skal få os gladere gennem vintermørket.

Læs også: Se den her: Tivoli klar med ny forlystelse til 30 millioner

I denne bar forvandles Klub i Linnesgade 25 i Indre By til festivalens kulturelle centrum. Her bliver et stort kælderlokale forvandlet til en energikilde af lys og socialt samvær. Lysterapibaren er skabt af Studio David Thulstrup, der med design og arkitektur skaber et rum med musik, lys og sociale aktiviteter.

Særlig udstilling i Rundetårn

Frost Festivals egne designere har også skabt en lysende udstilling i Rundetårn. Her kan man i tårnets åbningstider opleve værket Skygazer - en kunstigt skabt nat af lys og lyd, der omdanner loftet til et himmelhvælv. Her i Rundetårn kan man også i forbindelse med Frost Festival opleve fem forskellige koncerter.

Læs meget mere om Frost Festival her.

Hvad: Frost Festival
Hvor: København
Hvornår: 5.-25. februar