Populær havnerundfart i Nordsjælland kan snart være fortid

Arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Havnerundfarten i Helsingør har siden den første sejltur i sommer været en stor succes, men ifølge havnens revisor, så kan den populære havnerundfart snart være fortid.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For selv om mere end 2000 mennesker på bare en måned steg om bord på Kronborg Cruise, der som navnet antyder sejler rundt om Kronborg, så er der ifølge havnens revisor visse udfordringer med det ellers så succesrige turistmål.

Af et referatpunkt, som Frederiksborg Amts Avis har fået aktindsigt i, påpeger revisoren nemlig, at havnerundfart som opgave er på kant med de opgaver, som en kommunal selvstyrehavn ifølge havneloven må beskæftige sig med.

Læs også: Det nye Papirøen: Se Københavns kommende vand-kulturhus

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er det nemlig i øjeblikket en privat aktør, der på lige fod med andre betaler havneleje i havnen, men i og med at Helsingør Havn ligeledes støtter projektet økonomisk med 300.000 kroner, så er der altså tvivl om, hvorvidt havneloven bliver overholdt.

Den fordrer, at en havn gerne må drive opgaver, der servicerer havnens brugere i samarbejde med andre, hvis ikke opgaven kan drives af en privat aktør.

Jesper Schrøder, der er havnechef i Helsingør Havn uddyber over for BT:

»Vi er som havn interesseret i, at havnerundfarten fungerer på kommercielle vilkår, men da vi aldrig har drevet en havnerundtfart før, og det er en helt ny ting, så undersøger vi nu, hvordan det kan løbe rundt på længere sigt.«

Han tilføjer, at havnen ikke er interesseret i at udføre opgaver, der ligger uden for havnens kerneopgaver, men at man håber på, at havnerundfarten også sejler til sommer.