Politikere: Vi har ikke glemt hvad Koncerthuset kostede

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt og Anders Samuelsen fra Liberal Alliance så både tilbage og frem ved gallaåbningen af DR Koncerthuset.

Foto: Niels Ahlmann Olesen

Landets mest fremtrædende politikere er på plads til aftenens officielle indvielse af Danmarks Radios storslåede koncerthus. I foyeren sludrede de på tværs af partiskel over kanapéer og champagne, og selvom smilet var stort på socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, mente hun ikke, at Koncerthusets løbske økonomi bør være helt gemt og glemt, nu hvor husets indvies.

- Jeg synes altid, vi skal passe meget på, hvordan vi bruger skatteborgernes penge, og vi har været meget ærgerlige over, at det skred. Men nu er huset her, og derfor håber jeg bare, at så mange som muligt vil bruge det og glæde sig over det, siger Helle Thorning-Schmidt.

En lang række af politikerne havde samlet sig foran garderoberne, og her gav Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, sit bud på Koncerthusets betydning.

- Indtil nu har det haft den betydning, at vi har haft noget at være forargede over. Fremover tror jeg, at det kommer til at få den betydning, at vi har noget at glæde os over, siger Anders Samuelsen.

Ligesom sin kollega hos Socialdemokraterne er han forarget over de de massive budgetoverskridelser i DR Byen og særligt Koncerthuset, men han ser intet odiøst i forløbet.

- Det er altid en skandale, når man ikke kan styre offentlige byggerier. For det er skatteborgernes penge, man har med at gøre. Men sandheden er også, at vi desværre har en tradition for i Danmark, at det er vanskeligt for politikerne at styre de her byggerier. Det er nærmest en del af historikken, at bygherrerne har problemer, og politikerne skal drages ind, siger Anders Samuelsen, der på linje med Helle Thorning-Schmidt forventer en kollektiv accept i befolkningen.

- Jeg tror, det kommer til at gå, som det gjorde med for eksempel Storebæltsbroen. At befolkningen bliver helt utroligt glade for og stolte af Koncerthuset.