Politikere: DR har ikke truet med flytning

Det passer ikke, at DR truer med at flytte det internationale Melodi Grand Prix til Herning, hvis ikke de får bevilget flere penge. Det fortæller en regionspolitiker og den københavnske kulturborgmester.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke udsigt til, at DR flytter glimmerkanoner og MGP-scene fra København til Herning. Og det har de i øvrigt aldrig truet med at gøre, fortæller Lars Gaardhøj (S), medlem af regionsrådet og forretningsudvalget i Region Hovedstaden.

MetroXpress bringer tirsdag historien om, at DR kræver en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til »uforudsete udgifter« og truer med at flytte hele molevitten til Herning, hvis ikke pengene bliver bevilget.

»Det går ikke at sige, at DR truer os, når det ikke er sandt,« siger Lars Gaardhøj.

»Det er ikke noget, jeg hverken deler, forstår eller genkender. Ekstrabevillingen, som vi behandlede i Regionsrådet i går (tirsdag, red.), handlede om en scenekonstruktion i B&W-hallerne, der ikke kan bære lys og lyd. Derfor skal der en ny konstruktion til. Det er ærgerligt, men ikke til at forudse,« siger har.

Efterfølgende har det været diskuteret i både regionsrådet og forretningsudvalget, om der kommer flere udforudsete udgifter.

»Det håber vi ikke, men man kan aldrig sige aldrig. Sikkerheden skal være i orden uanset hvad. Og samtidig er det et enigt regionsråd, der i sidste periode besluttede, at vi støtter op om, at MGP skal være i København. Når man har sagt det, må man også støtte op med den økonomi, der skal til, og det gør vi selvfølgelig,« siger Lars Gaardhøj.

Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) fra Københavns Kommune mener heller ikke, at DR har sendt trusler i omløb, og han synes, det er ærgerligt, hvis det hele går op i en diskussion om den hal, hvor arrangementet skal afvikles.

»Vi havde selvfølgelig håbet på, at det ikke blev nødvendigt med flere penge, men det er det blev, så de penge skal vi ud at finde nu,« siger borgmesteren.

»Så længe det ligger inden for denne her ramme, er det muligt at finde pengene. Det er en kæmpe succes at få MGP til København. Det foregår over flere dage, handler om flere tusinde hotelovernatninger og masser af liv i byen. Vi får vist byen frem,« siger han.

DR afviser selv at have truet sig til en ekstrabevilling.