Politiet undersøger Bodil Jørgensens traktorulykke

Mens politiet undersøger skuespilleren Bodil Jørgensens traktorulykke i forbindelse med filmoptagelser på Mandø, giver uheldet problemer for flere filmselskaber samt for Tivoli, hvor den 53-årige skuespiller er stjerne i sommerevyen »Tam Tam i Glassalen.«

Skuespilleren Bodil Jørgensens uhled giver problemer på flere filmoptagelser og i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet undersøger nu den ulykke, der onsdag førte til, at skuespilleren Bodil Jørgensen kom alvorligt til skade i forbindelse med optagelser til familiefilmen »Far til fires vilde ferie« på Mandø ved Vadehavet. Ifølge Ekstra Bladet faldt Bodil Jørgensen af en traktor og slog sig. Filmselskabet ASA Film har foreløbig måttet indstille optagelserne, mens Bodil Jørgensen nu er indlagt på Odense Universitets Hospital, hvorfra hun blev overført fra Esbjerg Hospital.

»Bodil Jørgensen har det efter omstændighederne godt, selv om hun har fået nogle kvæstelser og foreløbig er sygemeldt. Vores tanker går i øjeblikket til Bodil og hendes familie,« skriver producenten Henrik Møller-Sørensen i en pressemeddelelse. »Mens politiet undersøger årsagen til hændelsen, kan vi desværre ikke kommentere på selve ulykken,« skriver han. Hans kollega Marcella L. Dichmann bekræfter over for Berlingske, at »Bodil efter omstændighederne er okay.«

»Vi har lige debriefet holdet,« forklarer hun »Nu forsøger vi at finde ud af, hvad vi så skal gøre.« Ulykken skete på Bodil Jørgensens anden dag på optaglserne, der efter planen skal vare frem til 28. juli. Også andre steder i det danske film- og TV-landskab kan den populære skuespillers uheld give problemer. Hun er nemlig også med i Anders Thomas Jensens kommende komedie »Mænd & høns«, der produceres af M & M Productions, der ikke ønsker at udtale sig i sagen, ligesom hun har en gennemgående rolle i TV2s og SF Films »Badehotellet«, hvor optagelserne i øjeblikket er i fuld gang, »Bodil er med i alle syv nye afsnit, men nu prøver vi at se, om vi kan planlægge os ud af det,« siger Michael Bille Frandsen, producent på »Badehotellet«. »Vi ved ikke, hvornår hun kommer tilbage, men vi har heldigvis meget, vi skal skyde, og mange medvirkende«.

Arbejder i kulissen

Også Tivoli må sadle om som følge af ulykken. Her skulle Bodil Jørgensen have spillet med syv forestillinger om ugen frem til 26. juli og været det store trækplaster i den genopstandne Tivoli-revy »Tam Tam i Glassalen«. Forlystelseshaven, som producerer forestillingen sammen med The One and Only Company, måtte aflyse forestillingen onsdag aften, og det er uvist, hvorvidt Bodil Jørgensen overhovedet vender tilbage til revyen i løbet af spilleperioden. Bodil Jørgensen, der fik flotte anmeldelser i forbindelse med premieren 31. maj, har flere store eneoptrædener og er med i en række sketches og sangnumre sammen med de øvrige medvirkende, der bl.a. tæller Søs Egelind og Niels Olsen.

»Vores tanker går i først omgang til Bodil og hendes familie,« sagde pressechef Torben Plank onsdag eftermiddag, hvor revyens instruktør, Joy-Maria Frederiksen, og producenten Jesper Winge Lesiner samtidig arbejdede på højtryk i kulissen for at finde en løsning. »Der er forskellige greb, vi kan benytte os af, og vi regner med at spille igen allerede torsdag aften. Men det bliver uden Bodil Jørgensen,« forklarede han.

De tilskuere, der skulle have set forestillingen i Glassalen i går aftes, får tilbudt billetter til en anden dag i spilleperioden. Er det ikke muligt at finde en dag, der passer, får de pengene tilbage, meddeler Tivoli.