Pilou Asbæk skal opklare mystisk københavnsk mordsag på film

Sagen om de såkaldte Hypnosemord i København i 1951 bliver omdrejningspunktet for filmen "The Guardian Angel".

Portræt af skuespiller Pilou Asbæk taget ved Nordisk Film i Valby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 29. marts 1951 trådte den 28-årige Palle Hardrup ind i Landmandsbankens filial på Nørrebrogade. Da han løb ud af banken igen, havde han to liv på samvittigheden.

Hans forsøg på at røve banken endte nemlig katastrofalt, men selv om han hurtigt blev fundet af politiet og indrømmede sin ugerning, sluttede sagen langt fra der.

Det skulle nemlig vise sig at være en af de mest mærkværdige kriminalsager at opklare, Danmark til dato har set.

Efterfølgende blev der sået tvivl om, hvorvidt Palle Hardrup var blevet hypnotiseret af sin tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen, til forbrydelsen.

Dobbeltdrabet, der i folkemunde fik navnet Hypnosemordet, bliver nu til en film med den danske skuespiller Pilou Asbæk i hovedrollen som efterforskeren, der forsøger at opklare sagen.

Netop nu bliver filmen, der er en dansk-finsk-kroatisk koproduktion, optaget i den kroatiske hovedstad Zagreb, men vil på et senere tidspunkt også skyde scener i København.

Den har fået titlen "The Guardian Angel", og på rollelisten er - ud over Pilou Asbæk - også den danske skuespiller Cyron Melville i rollen som Palle Hardrup, samt den 37-årige Johannes Lassen som Pilou Asbæks ven og politikollega.

Desuden medvirker også den amerikanske skuespiller Josh Lucas, der før har medvirket i film som "Glory Road" og "Poseidon", samt Rade Serbedzija, der før har været med i blandt andet "Mission Impossible 2" og den meget populære tv-serie "Downton Abbey".

Finske Arto Halonen skal instruere filmen.

"The Guardian Angel" forventes at få premiere i 2018.

/ritzau/