Pilou Asbæk lokker verdensstjerne til film om dansk mordsag

Skuespilleren Josh Lucas spiller dansk mord-medskyldig overfor Pilou Asbæk, der er grunden til, han sagde ja.

Pilou Asbæk er i den grad ved at få fart på sin internationale karriere og én af dem, der har lagt mærke til den danske skuespillers komet-indtog på verdenslærredet, er den amerikanske skuespiller Josh Lucas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pilou Asbæk er i den grad ved at få fart på sin internationale karriere og én af dem, der har lagt mærke til den danske skuespillers komet-indtog på verdenslærredet, er den amerikanske skuespiller Josh Lucas.

Han har tidligere spillet sammen med store stjerner som Morgan Freeman og Robert Redford, men til næste år kan han ses i den dansk-finsk-kroatiske film "The Guardian Angel", og det har Pilou Asbæk, der spiller hovedrollen, en stor del af æren for.

Det fortæller Josh Lucas på settet til filmen, der lige nu optages i Kroatiens hovedstad Zagreb.

- Jeg har set nogle af hans film, og jeg har set ham i Game of Thrones. Mit team kender ham rigtig godt og er meget optaget af, hvad der sker i hans karriere lige nu. Han er en fantastisk skuespiller, og det var en del af det, der lokkede mig til denne film, siger Josh Lucas.

"The Guardian Angel" er baseret på den virkelige historie om den 28-årige Palle Hardrup, der i 1951 begik et bankrøveri i København. Tragisk endte det i et dobbeltmord.

Selv om Hardrup hurtigt blev fundet af politiet og indrømmede sin ugerning, sluttede sagen langt fra der. Efterfølgende blev der nemlig sået tvivl om, hvorvidt han var blevet hypnotiseret af sin tidligere cellekammerat, Bjørn Schouw Nielsen, til forbrydelsen.

Mens Josh Lucas spiller Bjørn Schouw Nielsen, har Pilou Asbæk rollen som kriminalbetjenten, der forsøger at opklare sagen, der i folkemunde fik navnet "Hypnosemordet".

- Når man siger ja til en udenlandsk produktion, vil man gerne have, at det er en dygtig hovedrolleindehaver. Én der har talent, og det har han virkelig, siger Josh Lucas.

Med store film som "Glory Road" og "Poseidon" på sit cv, er det en langt mindre produktion, Josh Lucas har sagt ja til i iskolde Zagreb, der gør det ud for København i indendørs scenerne, fordi det er langt billigere at filme i Kroatien. Filmens budget matcher nemlig heller ikke en Hollywood-produktion.

Men det er hverken penge eller titlen som feteret filmstjerne, der driver Josh Lucas.

- Jeg har prøvet at opleve berømmelsen, men jeg brød mig ikke om det. Jeg synes ikke, at det var alle de film, jeg lavede, der var lige gode, og det var heller ikke sjovt, fortæller han

- Berømmelsen er ikke drivkraften for mig, det er at fortælle nogle gode historier, og det synes jeg, vi gør i den her film, siger han om "The Guardian Angel".

Inden filmens instruktør, Arto Halonen, kan råbe "cut" for sidste gang, skal filmholdet forbi den danske hovedstad og optage et par udendørs scener.

For Josh Lucas bliver det et glædeligt gensyn med København, som han har besøgt flere gange, fordi han både har haft danske venner og en dansk kæreste.

- Jeg har mange gode minder fra København. Jeg har fejret jul i Danmark og har været på Christiania. Det var tilbage i 2004-2005, og det er et af de mest fantastiske steder, jeg har været. Det er en smuk og meget unik by, siger han.

"The Guardian Angel" forventes at få premiere i 2018. Ud over Josh Lucas og Pilou Asbæk, er også Johannes Lassen og Cyron Melville på rollelisten.