Pilou Asbæk bliver i Danmark trods succesen

Skuespilleren Pilou Asbæk har ingen drømme om at rykke teltpælene op, selv om udlandet kalder.

Pilou Asbæk kan ikke forestille sig at flytte væk fra Danmark for alvor. Scanpix/Valerie Macon Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er bud efter den danske skuespiller Pilou Asbæk i Hollywood. Ud over sin rolle i hitserien Game of Thrones, kan skuespilleren ses sammen med Morgan Freeman i dramaet Ben Hur, og snart er det filmen "Ghost In the Shell", hvor Scarlett Johansson også er med, han skal ud og promovere.

Men selv om han har masser af arbejde i udlandet, og det måske kunne være fristende at leve eventyret helt ud, så drømmer skuespilleren ikke om at skifte sin bopæl i Danmark ud.

- Hvorfor skulle jeg flytte fra Danmark? Det er jo verdens dejligste land, siger Pilou Asbæk.

Fredag kunne han lade sig hylde, da han blev belønnet med Teaterflisen på Frederiksberg i København. Flisen, der bærer Pilou Asbæks kontrafej, pryder nu Frederiksberg Allé.

Skuespilleren mener sagtens, man kan have karriere i udlandet og bopæl i København. Men når han er på opgaver i udlandet, tager han sin kone, Anna Bro, og deres lille datter Agnes med.

- De rejser med alle steder, fortæller han.

- Det kan lade sig gøre, fordi jeg har verdens bedste kone. Jeg har giftet mig rigtigt. Hun er verdens dejligste, smukkeste og mest fantastiske kvinde, og samtidig har hun så produceret det bedste menneske, jeg kender, siger skuespilleren forelsket.

Noget tyder på, at det ikke er slut med at rejse for den lille familie. For karrieredrømmene går i retning af udlandet, medgiver Pilou Asbæk.

- Næste år har jeg den mandlige hovedrolle i en kæmpe amerikansk spillefilm. Så jeg skal lige mærke efter hvad fanden, der kommer til at ske nu. For det er sgu sindssygt.

- Jeg håber, jeg kommer til at få nogle tilbud på nogle amerikanske spillefilm, der har noget hjerte og noget substans, siger skuespilleren.

- Og så drømmer jeg om, at den familie jeg har skabt i Danmark professionelt, den vil jeg gerne lave film med i udlandet, siger han med henvisning til instruktøren Tobias Lindholm og produceren René Ezra, som han blandt andet har lavet "R" og "Kapringen" og "Krigen" med.

/ritzau/FOKUS