Peter Reichhardt skal få mere teater ind i Tivoli

Det bliver den 48-årige skuespiller, producent og tidligere teaterdirektør, Peter Reichhardt, der skal stå for at udvikle Tivoli på teaterområdet. 1. september tiltræder han i en nyoprettet stilling som programchef for teater og forestillinger i den gamle forlystelseshave.

Peter Reichhardt modtog i 2005 Reumertprisen for forestillingen »Guitaristerne« på Mungo Park. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke bare en erfaren mand, men et menneske, der er født ind i og har levet det meste af sit liv i teater- og filmverdenen, Tivoli nu har ansat som programchef for teater og forestillinger.

Peter Reichhardt, 48 år, skal sammen med blandt andre Tivolis underdirektør Nikolaj Koppel videreudvikle den store succes, som Tivoli de senere år har haft med sit voksende udbud af teater, og opfylde havens ambition om at blive en af Danmarks største aktører, når det gælder skuespil, revy og musicals.

Reichhardt har været mere eller mindre væk fra dansk teater i en årrække, hvor han blandt andet har arbejdet i filmbranchen, men, siger han til Berlingske: »Jeg er rundet af teatret, rundet af det kærlighedsprojekt, det er at lave teater.

Tivolis særlige historier skal bruges

»Indholdsmæssigt, fagligt og personligt, så passer jobbet til dér, hvor jeg er i mit liv. Jeg har været teaterdirektør, jeg har arbejdet på Nordisk Film i nogle år og har været i konsulentbranchen, jeg har en master i businesscoaching, og mine børn store nu. Og så har også fået mine knubs, som man jo får, inden man tør tage støttehjulet af og køre rigtigt,« siger Peter Reichhardt.

Han søgte stillingen, fordi der, som han siger, er noget dragende ved at skulle udvikle det frø, der er sået i Tivoli de seneste år. Og fordi Tivoli som sted både er et verdensbrand og samtidig lokalt forankret. Er et sted med en særlig historie og en masse unikke værdier.

»Jeg kommer ikke med en færdig strategisk plan, men mine tanker er, at publikum kan mødes og fejre livet. Det er det, teatret kan. Det unikke ved Tivoli er, at her er folk altid mødtes på tværs af klasser og aldre, og de er mødtes for at fejre ting. Jeg kunne godt tænke mig at række ud og plukke nogle af de frugter, vi så at sige allerede har i haven. Udvikle forestillinger, der udnytter, at vi er i Tivoli med ballongynger, maurisk arkitektur og kærlighed, Jeg kunne forestille mig at skabe en task force, der ser på, om man kan gå i den retning og lave noget teater ud fra Tivolis eget skatkammer,« siger Peter Reichhardt.

Han vil også samtidig gerne i dialog med og måske etablere partnerskaber med udenlandske aktører.

»Det er vigtigt at få inspiration og indspark fra andre, så jeg vil gerne se på, om man kan udvikle partnerskaber med udenlandske instruktører og producenter. Næste år får vi premiere på Broadway-musicalen »Hairspray« i Koncertsalen, og det kan fint blive starten på endnu mere. Danmark har udviklet sig meget inden for musicalen, og vi har et ret højt niveau. Jeg kan sagtens se Tivoli som en slags epicenter i Norden.«

Vi skal ikke være så Bergmanske

Fra 1997 til 2005 var Peter Reichhardt direktør på det lille, men allerede dengang berømte egnsteater Mungo Park i Allerød. Her var det nu ikke så meget musicals, han satte på scenen, som det var nyfortolkede klassikere eller mere eksperimenterende dramatik.

»For mig er det ikke så afgørende, om det er musikteater, taleteater eller det højdramatiske, jeg har lavet mest. Jeg har jo øjne og ører, og det er vigtigt at se ud over sin egen næsetip,« mener Reichhardt, der i årene efter Mungo Park har arbejdet en del i film- og TV-branchen som producent. Og her har han ikke mindst lært at tænke kommercielt.

»I filmverdenen er det er nogle helt andre ting, der gælder. Her handler det ikke mindst om at finde finansiering og se på, om der kan sælges nogle billetter. Det er noget, jeg også tager med mig til Tivoli. I det hele taget vil jeg gerne arbejde for, at vi tør åbne os for det lidt storslåede. Vi skal ikke altid være så Bergmanske herhjemme,« siger den nye programchef.