Per Fly: Pelle Erobreren må ikke være discount

Manuskriptet til en fortsættelse af "Pelle Erobreren" er snart ved at være på plads, fortæller den danske instruktør Per Fly.

Per Fly er i øjeblikket til filmfestival i Cannes. Foto: Jesper Eising Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske instruktør Per Fly er i fuld gang med at skrive manuskriptet til en fortsættelse af "Pelle Erobreren". Bille August uddødeliggjorde første bind af Martin Andersen Nexøs storværk på ialt fire bind, og Per Fly er sammen med den svenske manuskriptforfatter Peter Birro ved at skrive fortsættelsen, der baserer sig på de følgende bind - ikke mindst bind tre "Den store kamp".

»Jeg har besluttet, at vi arbejder på det manuskript, indtil det er klar, jeg vil ikke ud og videre i systemet før. Men jeg tror, at vi er ved at være der nu, hvor vi har en første version af manuskriptet og har fået en vinkel ind i filmen,« siger Per Fly, der i øjeblikket er til filmfestival i Cannes. 

Filmen kommer blandt andet til at centrere om Pelle, der kommer til København og bliver hvirvlet ind i hele arbejderkampen. 

»Peter Birro er en fantastisk mand, han er gammel italiensk kommunist og kom til Sverige med den første bølge af italienske fremmedarbejdere, så han har prøvet at skifte land,« siger Per Fly, der anderkender at arbejdet med "Pelle Erobreren II" er en lang proces. 

»Hvis vi kommer i optagelser til næste år, er det godt, for så lang tid tager det at skaffe finansiering. Jeg vil ikke lave den, hvis vi ikke kan skaffe de penge, der skal til. Du kan ikke lave en discount Pelle Erobreren efter den Pelle Erobreren, der allerede er lavet. Enten laver man "Pelle Erobreren" og "Den store kamp" for alvor, eller også gør man ikke,« siger Per Fly, hvis filmprojekt falder ind i rækken af historiske film, der synes at blive lavet i øjeblikket. 

»På mit plan betyder det, at jeg kan se, at der er en mulighed for, at vi kan finansiere den film, Det har taget fem år at skaffe rettighederne til bøgerne, og da jeg blev spurgt, om jeg ville lave filmen, kunne jeg bare ikke se, at der var andre der skulle lave den, og derfor gik jeg ind i det. Og det kan blive en fantastisk film ... nej, det BLIVER en en fantastisk film,« siger Per Fly med et stort grin.