Passer på prærien

»Kartoffelwestern« - det blev den ganske rammende genrebetegnelse på de par westerns, som blev lavet i 1970erne af danske instruktører med danske skuespillere som cowboys og forblæste vesterhavsklitter i rollen som det vilde vesten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dirch Passer spillede den altdominerende rolle i de danske coyboy-film, men en række andre skuespillere fik også lov at være med som saloonpiger, indianere osv. Kitsch-værdien af disse film må siges at være anseelig, og Dirch Passer fans kan naturligvis ikke undvære dem i DVD-samlingen.

Scanbox har genudgivet »Præriens skrappe drenge« og »Guld til Præriens skrappe drenge« samt yderligere fire film med Dirch Passer i hovedrollen: »Pigen og Greven«, »Piger i Trøjen«, »Piger i Trøjen 2« og »Alt på et bræt«.

Nu kan Bagsidens læsere deltage i en lodtrækning om ti DVD'er med »Præriens skrappe drenge«. Man skal blot svare på følgende spørgsmål og maile svaret til .

I »Præriens Skrappe Drenge optræder en skuespiller, der senere blev kendt i rollen som dyrehandler på Christianshavn. Hvad hedder han?