Pas på festivalens telefontyve

Gæster til Danmarks Smukkeste Festival bør tænke grundigt over, hvordan de opbevarer værdigenstande under festlighederne. Særligt smartphones har været det store hit blandt festivaltyve i år, ifølge Codan Forsikring.

I dag åbner årets Smukfest, Skanderborg Festival, for alvor op med koncerter og fest på pladsen. På Kærligheden står teltene sidde om side og onsdag formiddag var der stadig stille stemning på pladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets Skanderborg Festival er netop blevet skudt i gang, og mange festivalgæster har pakket tasken med pung, mobil og kamera, som de bærer med sig til den forlængede musikweekend.

Men det er en rigtig god idé at tænke en ekstra gang over, hvad man tager med på festival, og hvordan man opbevarer sine værdigenstande på festivalen, lyder det fra Codan Forsikring, som advarer mod smartphone-tyve på festivalen.

- Ud fra vores skadesanmeldelser fra Roskilde Festival kan vi se, at smartphones og særligt iPhonen er den absolut mest populære festival-tyvekost, siger Henrik Bundgaard, skadeschef for hus- og familieforsikring i Codan Forsikring i en pressemeddelelse.

Gemmer på vigtige oplysninger

Smartphones er efterhånden blevet en uundværlig genstand for de fleste danskere, både unge som ældre, og de medbringes overalt. På smartphonen har mange ejere både oplagret feriebilleder, personlige beskeder og kontaktoplysninger, ligesom mange af telefonerne kan give tyve direkte adgang til telefonejerens email og Facebookside.

Ifølge skadeschef for hus- og familieforsikring i Codan Forsikring foregår smartphonetyverierne ofte som lommetyverier:

- Skadesanmeldelserne viser, at smartphone-tyverierne ofte foregår som lommetyverier for eksempel under koncerterne, hvor folk står tæt, eller som indbrud i festivalgæsternes telte. Her kan der både være tale om indbrud, mens teltet er forladt i dagtimerne, men mange festivalgæster rapporterer også om tyveri af telefoner fra teltet om natten, mens de har opholdt sig i det.

Teltet skal aflåses

Oplever man indbrud fra sit telt, skal man være opmærksom på, at ens indboforsikring kun dækker, hvis teltet har været aflåst, og der er tydelige tegn på indbrud, som for eksempel en flænset teltdug.

Ved et simpelt tyveri af en smartphone, mens man bærer den på sig, er man dækket af sin indboforsikring, oplyser Codan Forsikring. Dog skal man huske, at forsikringen ikke dækker, hvis man taber eller glemmer sin telefon. Hvis man vil være på den sikre side, bør man derfor lade smartphonen blive hjemme og eventuelt bytte den ud med en ældre og mere simpel mobiltelefon.

Gode råd til håndtering af værdigenstande på festivaler:

• Læg smartphone og andre værdigenstande ned i bunden af soveposen mens du sover så tyvene ikke kan komme til dem.
• Tag telefon, pung, kamera m.m. med hver gang, du forlader teltet, og opbevar værdigenstandene så sikkert som muligt, fx i en pengekat under tøjet.
• Bær altid eventuelle smykker, du har medbragt, på dig.
• Skulle du opleve at få stjålet kontanter eller smykker fx under en koncert, er det vigtigt, at råbe op – fx ’stop tyven’, idet tyveriet sker. Hvis tyveriet først opdages senere, er der nemlig ingen erstatning for disse genstande. Husk at anmelde tyveriet til både dit forsikringsselskab og politiet.
• Aflevér dine værdigenstande i de aflåste og overvågede garderobe-arealer, som mange festivaler stiller til rådighed, når du ikke bruger dem.
Kilde: Codan Forsikring