Paprika Steen: »Journalister er mere forfængelige end skuespillere«

INTERVIEW: Paprika Steen spiller en modig journalist i Kanal 5s Tv-serie "Gidseltagningen", og gjort studier til rollen ved at følge TV-debatter.

Kanal 5 s kommende TV-serie-satsning »Gidseltagningen« handler om et gidselsdrama i Københavns metroundergrund, og har Paprika Steen (øverst) i hovedrollen, her sammen med skuespillerne Dar Salim og Sara Hjort. I midten instruktør Kasper Barfoed. Foto: Emil Hougaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

I kraft af sin position som en af landets mest kendte skuespillere har  Paprika Steen efterhånden fået dannet sig et ret indgående indtryk af  journalister og deres arbejde. Og da hun taler med Berlingske i en kort pause fra optagelserne på Kanal 5s kommende TV-serie »Gidseltagningen«, hvori hun selv spiller en modig TV-journalist, lægger hun ikke fingrene imellem.

- Generelt er journalister er nok det mest forfængelige folkefærd, man overhovedet kan opdrive. De er for eksempel meget mere forfængelige end skuespillere. Men måske ikke helt så forfængelige som filminstruktører, siger Paprika Steen.

Hvis man skulle være i tvivl om det skudsmål, anbefaler skuespilleren at man læser debatsiderne i Weekendavisen (hvor journalister og anmeldere hyppigt kritiserer hinandens arbejde).

- Du finder ikke nogen der bliver mere rasende og sårede på deres stolthed, hvis de bliver kritiseret for deres arbejde. Måske på nær filminstruktører. Sådan nu sagde jeg det! Nu får jeg aldrig et job igen, griner Paprika Steen.

Hendes egen karakter i Kanal 5s serie, der har premiere til næste år, er en TV-reporter, der får kontakt til en gruppe gidseltagere, og derved kan serien skildre, hvordan gidseltagningen bliver til en mediebegivenhed, der sætter hele landet i stå.

- Min karakter er også lidt forfængelig, men hun er ikke usympatisk. Hun er ikke sådan en aggressiv type, der stikker mikrofoner i næsen på folk, siger Paprika Steen.

Hun betegner iøvrigt sig selv som en »debat-aholiker«, der følger med i nyhederne og ser alle TV-debatter. Det er også sådan, hun har gjort studier til sin rolle som TV-reporteren Naja Toft.

- Der er journalister, der læser nyhederne op, og så er der dem der ligesom »spiller« nyhederne. Jeg skal forestille at være en af dem, der spiller dem, hvilket der synes at blive mere og mere af i danske medier. TV-journalisterne lægger mere følelse i det de laver end tidligere, siger Paprika Steen, der aldrig haft samme trang som sine veninder til at forfølge en journalistisk karriere.

- Men jeg tror, jeg ville have blevet en god journalist. Jeg ville have haft modet til det og måden at gå til folk på, siger Paprika Steen.

»Gidseltagningen« beskriver Danmarks beredskab under en terroraktion i hovedstadens metro, og vil blive sendt på Kanal 5 i foråret 2017.