Pæn ung kannibal

Som trofaste læsere af forfatteren Thomas Harris allerede ved, blev den fra »Ondskabens øjne« m.v. berygtede Hannibal Lecter til verdens førende kannibal, fordi sultne soldater i Litauen under Anden Verdenskrig åd hans elskede lillesøster med deraf følgende hævnbehov hos hadefulde Hannibal.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Med den blegnæsede franskmand Gaspard Ulliel i titelrollen får vi nu denne forhistorie fortalt i »Hannibal Rising«, som vi bestemt sagtens kunne have undværet, selv om det er kuriøst at se den kinesiske stjerne Gong Li som Hannibals japanske tante i Frankrig (!), hvor den morderiske unge mand fortrinsvis udfolder sig. Allermest besynderligt er det, at »Hannibal Rising« er uhyre stilfuld og ville have været meget smuk, hvis ikke den havde været så grim og grum, idet den er instrueret af Peter Webber, kendt for den ekstremt kultiverede »Pige med perleørering«.

Det svarer nogenlunde til, at Pernille Fischer Christensen instruerede en genindspilning af »Motorsavsmassakren«, skønt resultatet givetvis ville blive mere interessant end denne film. Det modsatte er næppe muligt.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse