På Plænen: De skal spille til Fredagsrock i 2014

Det stjernespækkede program for årets Fredagsrock i Tivoli er netop blevet afsløret. Se alle navnene her.

Foto: Richard Sylvestersen

»Tivolis Fredagsrock er som et varsel på, at det bliver forår.«

Sådan indledte Tivolis pressechef det store pressemøde på Nimb, hvor små 100 journalister, musikere og Tivoli-medarbejdere var mødt op for at høre om Tivolis musikalske ambitioner for 2014.

Fredagsrock er et sikkert trækplaster for forlystelseshaven, der for 18. gang præsenterer koncerter med både danske og udenlandske navne. Tallene taler deres tydelige sprog - sidste år var der i gennemsnit 19.500 gæster til hver koncert om fredagen.

Og der er da også noget for enhver smag på dette års Fredagsrock-program, hvor alt fra teenagepiger og rockfyre til bedsteforældre kan finde koncerter, der vil interessere dem.

Programchef i Tivoli, Rune Erbs Ledet, var da også yderst selvsikker, da han præsenterede de 24 koncerter som historier på fiktive forsider af Berlingske og Politiken. Fokus for programmet ligger især på den nye, danske musik, hvilket den nye festival Offspring er det tydeligste bevis på.

Læs også: Tivolis Fredagsrock får ny festival

For en måned siden løftede man sløret for festivalen, der præsenterer 45 nye navne over to dage på fem forskellige scener. Navne, der i fremtiden har mulighed for selv at stå øverst på plakaten til Fredagsrock.

»Som et eventyr at spille i Tivoli«
Mange af de Fredagsrock-aktuelle navne var mødt op til pressemødet, hvor blandt andre Allan Olsen gav en musikalsk forsmag på, hvad man kan opleve, når han står på scenen til sommer. Da journalisterne efterfølgende fik mulighed for at stille spørgsmål til musikerne, satte han sig i ro og mag og rullede en smøg.

Carpark North er et af de bands, der tidligere har spillet til Fredagsrock, og ifølge forsanger Lau Højen er oplevelsen lige speciel hver gang:
»Da man kom i Tivoli som barn, drømte man altid om at spille der. Man bliver altid lamslået over mængden af mennesker, der står på Plænen, og det er den vildeste udsigt. Det lyder lidt fesent at sige det, men det er som at være med i et eventyr.«

Se billederne: Fredagsrock-pressemøde på Nimb

Chief 1 står i spidsen for Rockers By Choice, der åbner Fredagsrock-gildet 11. april sammen med en andet aldrende rapgruppe - Østkyst Hustlers. Begge grupper spillede ved sidste års store fejring af 25 års jubilæet for dansk rap, og Chief 1 glæder sig over stadig at kunne være med på scenen:
»Vi spiller nok nogle sange fra vores første album og giver den gas med noget breakdance. Når vi kommer igen en anden gang, bliver det nok med rollatorer.«

Ikke bare Fredagsrock
Men det er ikke bare om fredagen, du kan høre musik i Tivoli. Det er faktisk hver eneste dag. Til sammen bliver der spillet 225 koncerter fordelt over alle ugedagene, som har hver sit musikalske tema.

Mandag står den på folkmusik, tirsdag er det klassiske sangere, onsdag leverer fire jazzsangerinder musik, torsdag er der såkaldte teenage-koncerter (med blandt andre Djämes Braun og L.I.G.A.), fredag er der Fredagsrock, lørdag er der koncerter med Tivolis Big Band, mens søndagen er dedikeret til musik til de mindste i Rasmus Klumps eget hus.

Her er hele programmet for 2014:

11/4: Østkyst Hustlers + Rockers By Choice
18/4: Carpark North
25-26/4: Festivalen Offspring (se navne længere nede)

Se billederne: Her er hele fredagsrock-programmet

2/5: Panamah + Rasmus Walter
9/5: Kato vs. Safri Duo
16/5: L.O.C.
23/5: Burhan G
30/5: Allan Olsen & D'damer

6/6: Agnes Obel
13/6: Thomas Dybdahl
20/6: Rasmus Nøhr
27/6: Christopher + Kim Cesarion

4/7: Nils Landgren & Tivolis Big Band
11/7: Passenger
18/7: WhoMadeWho + The Mountains
25/7: When Saints Go Machine + Lucy Love

1/8: Lis Sørensen
8/8: Simple Minds
15/8: Oh Land
22/8: Medina & Tivolis Symfoniorkester
29/8: Mø + Jenny Wilson

5/9: Turboweekend
12/9: Ulige Numre + Hymns from Nineveh
19/9: Den Sorte Skole

Samtidig kunne haven afsløre navnene til den helt nye musikfestival for upcoming-navne. Festivalen har Tivoli navngivet Offspring, og den finder sted 25. og 26. april. Her er de netop annoncerede navne til festivalen:

The Eclectic Moniker
The New Spring
Ginger Ninja
Amin Karami
Whores & Thieves
Förtress

Se resten af navnene til Offspring her.