På lønningslisten i e-sportens Superliga

Rene Krag er professionel computerspiller. Han får løn for at drage verden rundt med egen manager og spille computer foran tusindvis af tilskuere.

"Jeg bruger i hvert fald 30-40 timer om ugen hernede. Nogle gange mere. Det trækker lidt ned i karakterene på mit htx-studie" fortæller Rene Krag, der er på lønningslisten hos Meet Your Makers.<br>Foto: Bjarke Ørsted Fold sammen
Læs mere

Vi sidder på en spilcafé på Amager omringet af unge drenge, computere og pizzabakker. Foran sidder 20-årige Rene Krag, der hernede er kendt som Ciara - hans alias i computerspillet Warcraft. Et spil der, ifølge ham selv, groft sagt handler om at opbygge en base, skaffe ressourcer og slå hinanden ihjel.

Han er ydmyg. Nærmest nervøs. Men han er vant til at håndtere et vist pres, for til daglig er han holdkaptajn for de seks medlemmer af Meet Your Makers skandinaviske Warcrafthold, som han flere gange har repræsenteret ved verdensomspændende turneringer med massiv TV-dækning og flere tusinde tilskuere.

Et liv med computer

Han har spillet computer, så længe han kan huske. I mange år var det bare for sjov, men for tre år siden blev han opdaget til en mindre turnering, hvor han slog flere af de bedste og fik tilbudt en kontrakt hos Meet Your Makers.

I dag ligger han nummer 29 på den uofficielle verdensrangliste, som findes på Gosugamers.net og er efter eget udsagn et lille niveau under de allerbedste spillere. Hans holdmedlemmer er udenfor top 100, og det gør ham til den naturlige leder.

De er alle på lønningslisten hos Meet Your Makers. Ikke nok til, at de kan leve af det. Men nok til, at de slipper for et tidskrævende fritidsarbejde. Oveni kommer også de enorme præmiesummer, som kan erhverves ved de turneringer, de deltager i cirka to gange om måneden.

De får computere stillet til rådighed, alle rejser betalt og en manager der tager sig af alt det besværlige. Sponsorerne tæller blandt andet it-giganten, Intel og spilcafeen, Nethouse2000, hvor vi befinder os.

"Jeg bruger i hvert fald 30-40 timer om ugen hernede. Nogle gange mere. Det trækker lidt ned i karaktererne på mit HTX-studie," fortæller Rene med et nervøst smil.

Målrettet arbejde

For ham er det ikke åndeløs tidsfordriv, men målrettet arbejde. Han gør det med samme entusiasme som fodboldtalenter, der kommer i stald hos store klubber og kæmper for en plads på førsteholdet.

Drømmen er at flytte til Sydkorea og blive en del af Meet Your Makers koreanske warcrafthold, som tæller nogle af verdens bedst betalte Warcraft-spillere. Blandt andet Spirit_Moon og Lucifer med de borgerlige navne Jang JaeHo og JaeWook Noh, der for øjeblikket er blandt de mest vindende Warcraft-udøvere.

Drømmer om Asien

I Asien er de superstjerner med egen fanklub, der deltager i reklamefilm og tv-shows og ikke kan gå i fred på gaden uden at skrive autografer.

Hele holdet bor sammen i et lejlighedskompleks, hvor de har en manager, der tager sig af alt det praktiske og en kok, der laver mad til dem. De skal kun tænke på Warcraft.

"Det kunne virkelig være fedt, men det kræver dedikation og masser af tid. Lige nu er jeg også tilfreds med at få penge for at spille over hele verden" forklarer Rene med begejstring i øjnene.