På flugt fra virkeligheden

Erik Pold og Pernille Koch præsenterer performence med bid i på dobbeltptogrammet »Double Up« på Comedievognens Broscene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At komme til syne eller forsvinde (to appear or disappear) - det er spørgsmålet. I alle tilfælde er det spørgsmålet, som performeren Erik Pold ironisk stiller som en højaktuel parafrasering over »Hamlet«, og som han leger med gennem hele den engelsksprogede performance »Dis appearance & Angle Dust«. En performance, hvor han sammen med Pernille Koch skarpt og humoristisk svarer igen på tidens tendenser til at distancere sig fra realiteterne og forsvinde ind i illusionens verden.

Mens Erik Pold i forestillingen på Comedievognens Broscene målrettet arbejder på en illusion om at forsvinde ud af sin egen krop, vil Pernille Koch derimod træde frem og være stjernen i sit eget liv. Og tidens reality-shows og deres pseudo-realistiske verden, der giver god mulighed for at flygte fra egne realiteter, kommer under herlig behandling af de to dygtige performere gennem tekst, bevægelse og fine medspillende videoklip, hvor der også bliver gjort godt nar ad selvhøjtidelige interviews med folk, der absolut intet har på hjerte. Og når Pernille Koch ikke kan komme op at flyve med de englevinger, hun sætter på sin egen ryg, så er der jo altid snif-stoffer til rådighed, der kan bringe en op at flyve.

Det samme skarpe kommenterende bid som i »Dis apperance & Angels Dust« er der ikke hos den unge performancegruppe Kilsgaard/Langenegger/Flynn fra Amsterdam, som Erik Pold og Pernille Koch har inviteret med på dobbeltprogrammet »Double Up«. Men både danske Ellen Kilsgaard og schweiziske Marianne Langenegger er to powerfulde piger i »Partyfauna«, hvor de til engelske Donovan J. Flynns musikkollage forsøger at holde liv i en illusion om, at festen ikke er ovre.

Der er fine dynamiske skift og konsekvens i deres tale- og bevægelsesmønstre, der humoristisk fyldes med flere og flere aggressioner. Både i overført og bogstavligste forstand klæder de sig selv af til skindet, og sportsverdenens euforiske ritualer og trang til vedholdenhed tages ironisk i brug i pigernes forsøg på at undgå at blive indhentet af virkeligheden.

Kilsgaard/Langenegger/Flynn er en ung performancegruppe, der er godt på vej, og som man glæder sig til at se mere til. Med de to programpunkter på hver 45 minutter er »Double Up« en veltimet performanceaften, der ikke begrænser sig til smart og overfladisk underholdning, men giver en rammende kommentar til tidens tendenser til virkelighedsflugt.

Dobbeltprogram »Double Up«. »Dis appearance & Angel Dust«. Koncept, koreografi, video og tekst: Erik Pold og Pernille Koch. Assistent: Adelaide Bentzon.

»Partyfauna«. Koncept og performance: Marianne Langenegger og Ellen Kilsgaard. Musik: Donovan J. FLynn. Kostume og teknik: Helle Lyshøj.