Overraskede prisvindere: Det er vores fans' fortjeneste

Mændene bag »Den Korte Radioavis« fejede konkurrenterne af banen og løb til deres egen overraskelse med æren.

Mændene bag »Den Korte Radioavis« fejede konkurrenterne af banen og løb til deres egen overraskelse med æren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Adrian Joachim ADRIAN JOAC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Den Korte Radioavis« blev torsdag aften den helt store vinder ved årets Zulu Comedy Galla, da showets skabere, Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun, fik prisen som årets komiker overrakt.

Dermed slog den satiriske duo erfarne komikere som Mick Øgendahl, Rune Klan og Linda P, der også var nomineret i kategorien årets komiker.

At »Den Korte Radioavis« skulle vise sig at løbe med aftenens største pris kom i den grad bag på Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun.

»Vi troede, det var lidt opgjort i, hvor mange følgere man har på de sociale medier, og det er ikke noget, vi gør så meget ud af, så vi er meget overraskede over, at vi får prisen.«

»Og der vil vi gerne sige en stor tak til alle de fans, som rent faktisk har stemt på os. Det glemte vi at sige på scenen,« lød det efterfølgende fra Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun.

Prisen tilfaldt de to satirikere på baggrund af stemmer fra de danske comedy-fans og en fagjury, der har vurderet de nominerede. De to faktorer indgik ligeligt i udpegelsen af vinderen.

»Den Korte Radioavis« har med figuren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i spidsen og sin skarpe, politiske satire på få år vundet radiolytternes hjerter, og Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun dedikerer prisen til netop de mange fans.

»Der er en Facebook-fangruppe, som bruger mange timer hver dag på at finde gamle klip med det, vi har lavet, og som hylder os på alle måder, så den her pris er selvfølgelig deres fortjeneste,« forklarede Rasmus Bruun.

Ud over den prestigefyldte pris fik duoen også ros med på vejen fra flere kolleger i branchen.

»Vi har mødt mange komikere i dag (torsdag, red), som har sagt til os, at de har stemt på os. I starten troede vi ikke rigtig på dem, fordi sådan noget siger man jo til alle, men noget kunne tyde på, at de har gjort det, så hvis komikerne har det sådan, at de synes, vi også er sjove, så er det dejligt,« siger Rasmus Bruun.

Foruden prisen for årets komiker blev der også uddelt en talentpris til et nyt, dansk comedy-håb. Vinderen af denne pris blev Jacob Taarnhøj.

Han var ifølge juryen nomineret for sine »teknisk sublime sceneshows, der også har skaffet ham en finaleplads ved Danmarksmesterskabet i stand-up«.

Zulu Comedy Galla løber over de danske tv-skærme på TV2 Zulu søndag den 10. september klokken 21.00

/ritzau/FOKUS