Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge40)

AOK har samlet denne uges filmpremierer, som byder på både familiefilm, drama og science fiction. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

Foto: PR

BLADE RUNNER 2049

Instruktør: Denis Villeneuve
Medvirkende: Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright, Jared Leto m.fl.

Kort om filmen
»Blade Runner 2049« er en efterfølger til kultfilmen fra 1982. Den første Blade Runner foregik i 2019 i Los Angeles, hvilket toeren også gør, men 39 år senere. I år 2049 er der store klimaproblemer og vejret opfører sig højst uforudsigeligt. Denne gang er det LA-betjenten K (Ryan Gosling), der er en såkaldt blade runner. Han kommer på sporet af en farlig hemmelighed, men for at løse mysteriet om den bliver han nød til at finde frem til en tidligere blade runner ved navn Rick Deckard (Harrison Ford), som har været forsvundet i 30 år.

Berlingske

Kristian Lindberg:
»»Blade Runner 2049« er [...] alt, hvad et betalende publikum kunne ønske sig på billedsiden, hvor en blanding af computergenererede billeder og fysiske modeller udmaler vor fremtid, så man aldrig skulle ønske sig morgendagens komme. Ligeså på lydsiden, hvor Hans Zimmer og Benjamin Wallfisch har skabt bragende magi [...]«.

Politiken

Kim Skotte:
»’Blade Runner 2049’ er en i begyndelsen virkelig fascinerende, men efterhånden temmelig tungsindig dystopi. En stor seriøs kleppert af en arvtager, som minder om, hvor formidabel i sin afbalancering af tyngde og lethed den originale ’Blade Runner’ var«.

Jyllands-Posten

Frederik Asschenfeldt Vandrup:
»Blade Runner 2049 kan blive en ny klassiker«.

BT

Michael Lind:
»Instruktør Denis Villeneuve indfrier de tårnhøje forventninger og har med vilde modeller og CGI (computergenererede billeder) lavet et smukt og samtidig ret skræmmende billede af vores verden 30 år frem i tiden«.

Ekstra Bladet

Henrik Queitsch:
»Det her er en af den slags film, der vil afsløre nye dimensioner og referencer for hvert eneste gennemsyn. Årets indtil videre største åbenbaring i biografen«.

Soundvenue

Christian Jess Mark:
»’Blade Runner 2049’ er på alle måder en triumf og en film, der teknisk sætter nye standarder. Visuelt leverer den måske det flotteste sci-fi-univers nogensinde, samtidig med karakterer og plot står stærkere end i den originale film. ’Blade Runner’-fans kan ånde lettede op. Villeneuve har givet os endnu et mesterværk«.

Filmmagasinet Ekko

Niels Jakob Kyhl Jørgensen:
»Science fiction foregår i fremtiden, men handler om nutiden. Og dette er den bedste sci-fi-film i årevis«.


 

SIKKE ET CIRKUS

Instruktør: Lotte Svendsen
Medvirkende: Rasmus Bjerg, Rosa Marie Gjerluff Nyholm, Kristian Gintberg, Mads Geertsen m.fl.

Kort om filmen:
I familiefilmen »Sikke et cirkus« møder man cirkusdirektøren Kaj og hans datter Ramona. Ramona ser, at der er spor i sneen udenfor cirkusset, og flere mystiske ting begynder at ske. Med et bliver hun klar over, at nogen holder øje med hende. Desuden er hendes far Kaj begyndt at blive bange for, at cirkusset ved navn Suverænum vil overtage hans elskede livsværk. Derfor må Ramona og hendes venner tage affære og forsøge at finde ud af, hvad der foregår. Også selvom sandheden måske kommer til at ændre hendes liv for altid.

Politiken

Kim Skotte:
» [...] 'Sikke et cirkus’ har godt med charme og al den fest, alle de farver og al den uskyld, man kunne ønske sig«.

BT

Michael Lind:
»Lotte Svendsen har lavet en dejlig varm familiefilm med alle Cirkus Summarum-figurerne i et univers for barnlige sjæle, hvor der er humor, højt til loftet og plads til forskelle«.

Filmmagasinet Ekko

Rasmus Stenbæk Iversen:
»Det er ikke et stort, stort nummer, men Lotte Svendsen formår lige akkurat at flytte det populære Cirkus Summarum fra manegen til biografsalen«.


 

THE BEGUILED

Instruktør: Sofia Coppola
Medvirkende: Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst, Elle Fanning m.fl.

Kort om filmen:
Dramaet foregår på en pigeskole i Virginia under den amerikanske borgerkrig. Pigerne på skolen forsøger at få en almindelig dagligdag til at fungere trods krigen omkring dem. En dag finder de den sårede nordstatssoldat McBurney i skoven udenfor skolen. Trods modvilje fra forstanderinde Miss Farnsworth, får soldaten lov til at blive, til hans ben er helet. Soldaten er en flot ung fyr, der, som efterhånden drager både de fem pigeelever og McBurney. Men hvem forfører hvem?

Berlingske

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»Interessante temaer. Men Coppolas subtile filmstil står skævt i forhold til historiens udvendige dramatik, og det kan undre, at den blev udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes«.

Politiken

Kim Skotte:
»Coppola viser sig igen som en kvindelig instruktør med en særlig fin fornemmelse for sit eget køns ironier«.

Jyllands-Posten

Katrine Sommer Boysen:
»Coppolas formidling af den seksuelle energi er eminent (...)«.