Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 9)

AOK har samlet tre af ugens premierefilm, som byder på et selvbiografisk drama, morderisk komedie og en film, der er nomineret til intet mindre end 13 Oscars. Her får du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

The Shape of Water. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

The Shape of Water

Instruktør: Guillermo del Toro
Medvirkende: Sally Hawkins, Michael Shannon, Doug Jones, Richard Jenkins m.fl.

Kort om filmen
Filmen »The Shape of Water« foregår i 1963 under den kolde krig i USA. Her møder man Elisa, som er stum. Hun arbejder som rengøringsassistent på et hemmeligt regeringsanlæg, hvor man eksperimenter med et væsen, der holdes i en beholder fyldt med væske. En dag opdager Elisa væsenet, da hun gør rent i forsøgslaboratoriumet, og der opstår en forbindelse mellem de to.
Filmen er nomineret til hele 13 Oscars.

Berlingske

Louise Kidde Sauntved:
»Sally Hawkins er så helt igennem fortryllende som Eliza, at man skal være gjort af sten for ikke at blive en lille smule forelsket i hende også. Det er en monster-præstation«.

Politiken

Søren Vinterberg:
»Helstøbt er måske et paradoksalt ord om en film, der netop viser os »The Shape of Water«, men ikke desto mindre karakteriserer ordet hans – ikke kun efter min mening – bedste film til dato«.

Jyllands-Posten

Frederik Asschenfeldt Vandrup:
»»The Shape of Water« er en gennemført finurlig størrelse«.

BT

Henning Høeg:
»(...)efter to timer i Guillermo del Toros eventyrland kan det være svært at vende tilbage til virkeligheden«.

Ekstra Bladet

Henning Queitsch:
»»The Shape of Water« er fejende flot fra første til sidste scene og er en triumf hvad billeder, lyd og scenografi angår«.

Soundvenue

Lise Ulrich:
»Guillermo del Toros billedsmukke Skønheden og Udyret-romance er en fryd for øjet, men også overraskende uoriginal i fortællingen om den engleblide, handicappede pige, der opbygger et tæt bånd med Aquamans mindre modellækre fætter«.

Filmmagasinet Ekko

Lee Marshall:
»»The Shape of Water« er en brillant film, højdepunktet af del Toros karriere, et mesterværk fyldt til bristepunktet med gammeldags filmiske glæder«.

Molly's Game

Instruktør: Aaron Sorkin
Medvirkende: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera m.fl.

Kort om filmen
»Molly's Game« er baseret på selvbiografien om Molly Bloom. Den fortæller historien om, hvordan hun måtte opgive karrieren som professionel skiløber, efter en slem skade, og derefter beslutter sig for at flytte til Los Angeles. Her bliver hun hurtig en del af det hemmelighedsfyldte og eksklusive poker-miljø, hvor kendisser og rige smider om sig med penge. Molly har forstand på spillet og skaber sin egen forretning med flere af de store kunder. Efter noget tid rykker hun til New York, hvor der kommer endnu flere kunder til, dog medfører det også, at politiet får øjnene op for hende.

Berlingske

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»[Jessica Chastain] har et eget blend af hårdhed og sødme, skønhed og almindelighed, og får i »Molly's Game« strålende modspil af Idris Elba, der spiller hendes advokat«.

Politiken

Kim Skotte:
»(...) man når at se rigeligt med poker til at finde spillet komplet uinteressant, men Jessica Chastain leverer solidt i den altdominerende hovedrolle«.

Jyllands-Posten

Nanna Frank Rasmussen:
»Der skal et særligt talent til at fortælle en egentlig simpel historie på en så afvekslende måde, at den holder tilskueren fanget gennem samfulde to timer og tyve minutter. Sådan et talent er Sorkin. Der er ikke et gran af sentimental harme i »Molly’s Game««.

Soundvenue

Henrik Reinberg Simonsen:
»»Molly’s Game« burde have efterladt mindst 45 minutters filmstrimmel i redigeringsrummet. (...) Filmen kommer alligevel lige akkurat over målstregen i kraft af gnistrende dialogudvekslinger og stærkt skuespil fra Jessica Chastain, Idris Elba og såmænd også go’e gamle Kevin Costner«.

Filmmagasinet Ekko

Bo hr. Hansen:
»Danske Charlotte Bruus Christensen har skabt fine, urolige billeder, hvor vi både får lov at nyde den glitrende verden og synke ned i skidtet. (...) Det er godt fortalt. Alligevel er jeg lidt ligeglad  med filmen. Måske er jeg bare ikke interesseret nok i poker?«.

Game Night

Instruktør: John Francis Daley og Jonathan Goldstein
Medvirkende: Jason Bateman, Rachel Mcadams, Jesse Plemons, Kyle Chandler m.fl.

Kort om filmen
Filmen handler om parret Max og Annie, der hver uge har spilleaften med vennerne. Denne aften bliver dog lidt anderledes, da Max' bror Brook har en ny ide til at peppe aftenen op. Han foreslår nemlig, at de seks venner skal løse et mordmysterium. Lige efter bliver Brook kidnappet, og alle tænker, at det er en del af mordmysteriet. Men i løbet af aftenen kommer alle mere og mere i tvivl om, hvad der egentlig er rigtig, og hvad der er en del af spillet.

Politiken

Joakim Grundahl:
»Ideen er god, men det bliver desværre en ret forudsigelig forviklingskomedie ...«

Jyllands-Posten

Frederik Asschenfeldt Vandrup:
»(...)der er flere små gyldne komiske øjeblikke undervejs i den velgørende, utæmmede komedie. »Game Night« er en velkommen overraskelse i strømmen af de mange anonyme og upersonlige komedier«.

BT

Henning Høeg:
»Det hele er selvfølgelig fuldstændig urealistisk og overdrevent. Men de vanvittige optrin, kombineret med skuespillernes realistisk voksende vantro, gør »Game Night« til en befriende og forpligtende fornøjelse«.

Filmmagasinet Ekko

Kjartan Hansen:
»Når biljagter og bekrigelser tager overhånd, spænder filmen ben for sig selv. Det er som komedie og ikke som actionbrag, at den udmærker sig. Men når vold og spænding træder i baggrunden, er filmen et friskt pust i den gennemtærskede actionkomedie«.