Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 43)

AOK har samlet denne uges filmpremierer, som både byder på dansk drama, action og historisk drama. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

Foto: PR

MENS VI LEVER

Instruktør: Mehdi Avaz
Medvirkende: Sebastian Jessen, Julie Christiansen, Nicolas Bro, Charlotte Munck m.fl.

Kort om filmen
Filmen »Mens vi lever« er inspireret af autentiske begivenheder. Her følger man fire menneskers skæbner, som flettes sammen efter en tragisk begivenhed. Den ene er Kristian, der igennem de sidste fem år har levet i eksil, men da hans faderfigur Peter bliver alvorlig syg, tvinges han til at vende hjem til sin hjemby. Peters egen datter, Trine, som er alenemor, kæmper med en hård hverdag, som bestemt ikke bliver nemmere, da Kristian pludselig vender hjem. Derudover følger man også de to gymnasieelever Tobias og Q. De er venner, men samtidig er der også uforløste følelser mellem den følsomme Tobias og Q, der er mere kynisk anlagt, og dette sætter venskabet på prøve.

Berlingske

Jacob Wendt Jensen:
»Stilen er dejligt flydende både visuelt og klippemæssigt. Vel at mærke på en måde så flowet er naturligt i forhold til følelserne i filmen og ikke for fermt. Når man kan sætte så stort blus på melodramaet uden at virke anmassende, har man med sikkerhed talent for at lave film, der fænger i følelsesregisteret«.

Politiken

Kim Skotte:
»»Mens vi lever« er en film, der ublufærdigt forlanger at blive set. Ikke fordi den vil ændre dit liv eller dit syn på filmkunsten, men simpelthen fordi den har en god historie, som den fortæller på en måde, så den ikke slipper grebet om opmærksomheden«.

BT

Michael Lind:
»Avaz-brødrene har lavet en fantastisk film om sorg og skyldfølelse – men også om kærlighed og familie. De brødre bliver svære at stoppe«.

Ekstra Bladet

Henrik Queitsch:
»Det er selvfølgelig ikke alle typer film, der kan laves på et så minimalt budget, men »Mens vi lever« et et klokkeklart vidnesbyrd om, at har man en god historie og tør tro på, at den kan bære sig selv, kan man komme rigtig langt for ganske få penge. Jeg glæder mig allerede til den næste film fra brødrene Avaz«.

Soundvenue

Freja Dam:
»»Mens vi lever« er et energisk menneskeligt drama, der mestendels lykkes med at formidle store følelser og vægtige temaer og imponerer med høj production value, stærkt skuespil og en raffineret fortælling«.

Filmmagasinet Ekko

Samina Yasmin Jakobsen:
»Forhåbentlig kommer »Mens vi lever« til at åbne døre – Danmark har brug for filmskabere af Avaz-brødrenes kaliber«.


LADY MACBETH

Instruktør:William Oldroyd
Medvirkende: Florence Pugh og Cosmo Jarvis

Kort om filmen
Filmen foregår i 1800-tallet i England og er baseret på novellen »Lady Macbeth fra Mtsensk« af Nikolai Leskov. Den handler om den unge kvinde Katherine, der sælges som hustru til en rig landmand. Men det bliver hurtigt tydeligt, at ægtemanden ikke har tænkt sig at have nogen fysisk kontakt med Katherine, men i stedet nyder at ydmyge hende. Det fører til, at Katherine i stedet kaster sin kærlighed på stalddrengen, Sebastian. Men deres forelskelse bliver hurtig svær at skjule. For at slippe ud af ægteskabet begynder Katherine derfor at planlægge en morderisk vej ud af ægteskabet, så hun kan følge sin stormfulde forelskelse.

Berlingske

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»Alt sammen formidlet via fænomenale Pugh og i en forblæst, rå, men også poetisk æstetik, der leder tankerne mod Brontë-filmatiseringer og ikke mindst Andrea Arnolds »Stormfulde højder« fra 2011«.

Politiken

Kim Skotte:
»(... )William Oldroyd har her skabt en film, som både er historisk drama og tidløs kvindekamp, som udvikler sig til noir i stivet skørt«.

Soundvenue

Jannie Dahl Astrup:
»»Lady Macbeth« er sådan en film, hvis kulde kan mærkes helt ind i knoglerne, forbudte kys får kinderne til at blusse og moralske tvetydighed forplanter sig til en ubehagelig fornemmelse i maven. En imponerende debutfilm fra William Oldroyd«.

Filmmagasinet Ekko

Simon Pasternak:
»Florence Pugh klarer forvandlingen fra lillepige i korset med opstoppernæse til glødende morderske og voksen kvinde forbilledligt. Ellers lyser specielt de onde herrer Hilton og Fairbank op, men også Cosmo Jarvis og Naomi Ackie er gode som uskyldige ofre for den eksploderende ondskab«.


THOR: RAGNAROK

Instruktør: Taika Waititi
Medvirkende: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba m.fl.

Kort om filmen
»Thor: Ragnarok« er tredje solofilm om tordenguden fra Marvels univers. I denne film er Thor fanget i universet uden sin hammer, Mjølner, efter at han er blevet besejret af dødsgudinden Hel, vil ødelægge Asgård med et stort ragnarok. For at besejre Hel og slippe ud af fangeskabet skal Thor i gladiatorkamp mod sin ven Hulk, men det er den eneste mulighed for at undgå ragnarok.

BT

Michael Lind:
»Marvel-møllen maler ihærdigt videre og har syv film klar til premiere næste år, så hvis du er til et CGI-overflødighedshorn (computer-generede billeder), tilsat masser af humor og action, så rammer »Thor: Ragnarok« plet og underholder fra start til slut«.

Ekstra Bladet

Henrik Queitsch:
»Selv om man råber højt, kan man godt være søvndyssende at høre på. Men om ikke andet afslører »Thor: Ragnarok«, at selv fremragende folk som Tom Hiddleston og Cate Blanchett sagtens kan gøre en dårlig figur, når blot afsættet er ringe nok«.

Soundvenue

Kasper Løvborg:
»Taika Waititis »Thor: Ragnarok« er stærkt underholdende og uden sammenligning den sjoveste Marvel-film. Og så er både Chris Hemsworth og Cate Blanchett i topform«.

Filmmagasinet Ekko

Niels Jakob Kyhl Jørgensen:
»(...) filmen virkelig sprudler. Sakaar er spraglet og farverig, en vidunderlig eksplosion af krukket sci-fi-kreativitet. Gladiatorkampene er langt over gennemsnittet for actionscener, hvad angår tempo, overskuelighed og opfindsomhed«.