Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 42)

AOK har samlet denne uges filmpremierer, som både byder på familiedrama, komedie og gys. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

Foto: PR

DARLING

Instruktør: Birgitte Stærmose
Medvirkende: Danica Curcic, Ulrich Thomsen, Astrid Grarup Elbo, Gustaf Skarsgård m.fl.

Kort om filmen
»Darling« handler om balletdanseren af samme navn. Hun er gift med koreografen Frans, sammen vender de hjem til København, efter flere år i udlandet. Årsagen er, at de begge skal være med i opførelsen af klassikeren »Giselle« på Det Kongelige Teater. Darling skal spille hovedrollen, og Frans skal stå for koreografien. Der sker dog det, at Darling, kort inden de første prøver, kommer slemt til skade, og hendes karriere kommer med et i fare, da hun ikke kan danse mere. Frans skal derfor nu for første gang arbejde uden Darling, og det sætter forholdet på prøve, da den unge Polly skal overtage rollen som Giselle.

Berlingske

Louise Kidde Sauntved:
»Danica Curcic er imponerende i rollen – så stålsat, sammenbidt kontrolleret, at det er lige før, man får ondt i kæben af at se på hende«.

Politiken

Kim Skotte:
»Takket være den formidabelt spillende Danica Curcic bliver det redningsplanken for en film, der ellers er tæt på at tippe over i melodrama«.

BTFie West Madsen:
»Plottet i »Darling« er til tider en smule forudsigeligt, og historien rammer en velkendt nerve, vi kender fra både den Oscar-belønnede »Black Swan« og senest DRs succesfulde dokumentarserie »I forreste række« om den kongelige ballet. Det bliver dog aldrig kedeligt af den grund. Skuespilpræstationerne er fremragende over hele linjen, og med Danica Curcic i topform er »Darling« absolut en biograftur værd«.

Soundvenue

Freja Dam:
»Balletdramaet »Darling« med Danica Curcic døjer med en række balletfilmklichéer og utroværdighed i hovedpersonens projekt. Men dramaet og miljøet er medrivende, og filmen fører en spændende diskussion om, hvor meget blod man skal gyde for sin kunst(...)«.

Filmmagasinet Ekko

Samina Yasmin Jakobsen:
»Kærlighedshistorien mellem Frans og Darling når aldrig helt at fange én, specielt fordi vi aldrig når ind i karaktererne, før der klippes til næste scene. Men fortællingen om kærligheden til kunsten er anderledes interessant(...)«.


VORES VINGÅRD I BOURGOGNE

Instruktør: Cédric Klapisch
Medvirkende: Pio Marmai, Ana Girardot, Francois Civil, Maria Valverde m.fl.

Kort om filmen
I »Vores vingård i Bourgogne« møder man 30-årige Jean, der ikke har nogen kontakt til hverken sin familie eller barndomshjem i Bourgogne i Frankrig. Han har de sidste 10 år rejst rundt i hele verden, men er nu endelig faldet til ro da han kaldes hjem, da hans far ligger for døden. På hjemgården i Frankrig står årets druehøst snart for døren, og den bliver Jean og hans søskende nødt til at står for, hvilket giver dem mulighed for at revurdere fremtiden for familiens vingård samt blive genforenet efter de mange år.

Berlingske

Louise Kidde Sauntved:
»(...)det så bundærgerligt, at de fine psykologiske portrætter gang på gang sovses ind i gumpetung og overforklarende voice-over, alenlange foredrag om vin og arveret samt overflødige flashbacks og sidehistorier. Det havde klædt filmen at få lov at stå helt enkel – livet er kompliceret nok, som det er. Og interessant nok«.

BT

Michael Lind:
»Et familiedrama uden de skarpe kanter og traumer, men en dejlig feel-good-movie. Guf for vinentusiaster og et lærerigt indblik i vinproduktion for os andre – indrammet i smukke billeder, godt skuespil i ’meget franske omgivelser’, hvor kærlighed sammenlignes med vin, da begge jo skal have tid«.

Filmmagasinet Ekko

Kjartan Hansen:
»Instruktøren er tydeligvis i sit es, når han tager os med til vinsmagninger på de forskellige gårde, men han har sværere ved at fortælle historien om de mennesker, som bor der«.


HAPPY DEATH DAY

Instruktør: Christopher Landon
Medvirkende: Jessica Rother, Israel Broussard

Kort om filmen
Gyserfilmen handler om den unge pige Tree, der må genleve sin fødselsdag igen og igen. Det lyder måske rart, men det er det ikke, når den hver gang slutter med, at man bliver slået ihjel af en maskeret morder, og det hele begynder forfra, når man slår øjende op igen. Langsomt går det op for Tree, hvad der forgår, og nu må hun finde ud af, hvorfor hun bliver myrdet og gøre en ende på sit livs mareridt.

Politiken

Joakim Grundahl:
»(...) glem denne film«.

Soundvenue

Daniel Pilgaard:
»(...) i selskab med den yndige og fremragende Jessica Rothe, der virkelig bærer filmen, så er »Happy Death Day« slet ikke nogen tosset måde at bruge 96 minutter på i biografen her i den regnfulde efterårsferie«.

Filmmagasinet Ekko

Jens Steinicke Kjær:
»Instruktøren Christopher Landon har ladet gyserfilmens typiske ”slemme pige”, som ofte dør i starten, bære hele filmen, hvilket er snedigt og tilfører en ellers klichétung genre noget originalitet«.