Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 41)

AOK har samlet denne uges filmpremierer, som både byder på familiefilm, komedie, drama og thriller. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

Foto: PR

SNEMANDEN

Instruktør: Thomas Alfredson
Medvirkende: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, James D'arcy, Charlotte Gainsbourg m.fl.

Kort om filmen:
Snemanden er baseret på den norske forfatter Jo Nesbøs krimiserie om vicekommisæren Harry Hole. Den er lavet over den syvende bog i serien, og handler om Harry Holes efterforskning af en række koldblodige mord, der altid falder på snefulde dage. Det hele starter med, at en kvinde forsvinder i Oslo, og kort efter dukker hendes halstørklæde op på mystisk vis på et gerningssted. Derefter starter en intens efterforskning som Harry Hole og hans nye kollega Katrine Baratt står i spidsen for. Langsomt går det op for dem, at der er en seriemoder i spil, der går efter kvinder med børn og som altid efterlader sig et visitkort i form af en blodig snemand.

Berlingske

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»»Snemanden« er, sagt med færre ord, endt som en generisk, sløjt disponeret seriemorderfilm, der med nød og næppe holder kedsomheden væk i de 125 minutter, den varer, men bagefter, uden for biografens mørke, begynder at falde sammen om sig selv. Som en snemand i sollys«.

Politiken

Joakim Grundahl:
»Det er et skræmmende syn, når den står der og kigger ind, og med »Snemanden« har vi fået en af de mere mindeværdige seriemordere på film i mange år. Det er ham, mere end nationalhelten Hole, der gør filmen værd at se«.

BT

Michael Lind:
»Til trods for at skuespillerne gør, hvad de kan (...) må filmen være godt skamklippet, for man undres over de påbegyndte, men uafsluttede tråde. Selv uden at have læst romanen regnede jeg desværre også hurtigt ud, hvem seriemorderen var«.

Ekstra Bladet

Henrik Queitsch:
»Bevares, billedsiden med et sneindhyllet Norge er virkelig flot, men det er ligesom ikke rigtig nok, når alt andet halter. (Endnu) en af den slags film, der er fuldstændig ligegyldig, i det sekund morderen er afsløret. Og har man allerede gættet det undervejs, er der altså langt til mål. Øv. »Snemanden« lægger i sidste scene op til en fortsættelse. Det behøver I nu ikke spilde hverken jeres eller vores tid med«.

Soundvenue

Christian Jess Mark:
»Jeg undrede mig flere gange over, hvorfor vi egentlig overværede en scene, hvad der motiverede vores hovedpersoner og hvorfor de gik sådan til opklaringsarbejdet. Det er fatalt for en krimifilm, hvor plottet er gud – og en kæmpe skuffelse for en Alfredson-fan. Visuelt er det en flot film, men historien er kun ok. Og det er ikke ok«.

Filmmagasinet Ekko

Bo Tao Michaëlis:
»Filmen formår ikke at splejse alle intrigens løse ender. Men lakmusprøven for en ferm spændingsfilm er, at selv om man ved, hvem seriemorderen er, bliver den aldrig kedelig. Tværtimod og det i dén grad«.


DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE

Instruktør: Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski, Amalie Næsby Fick
Stemmer: Alfred Bjerre Larsen, Peter Frödin, Søren Pilmark og Jakob Oftebro m.fl.

Kort om filmen:

Den danske animationsfilm 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' er basseret på Jakob Martin Strids børnebog af samme navn. Den handler om elefanten Sebastian og katten Mitcho, der bor i Solby. En dag forsvinder byens borgmester, og ingen kan finde ham. Men så finder de to venner en flaskepost, hvor der står at borgmesteren nu bor på Den Mystiske Ø. Borgmesteren skriver i brevet at rejsen der til er farlig og alt for farlig for Sebastian og Mitcho, men heldigvis er der en magisk frø i flasken sammen med brevet. Når man planter frøet vil der vokse en kæmpestor pære frem fra jorden, og med sådan en kan man nemlig sejle hen over et farefuldt hav befolket af pirater og andre ukendte væsener. Nu kan eventyret begynde.

Berlingske

Louise Kidde Sauntved:
»Se filmen – det kan i den grad anbefales. Og tag så tid til at tale lidt med ungerne bagefter: Om livet, døden og om hvor JERES næste eventyr skal gå hen!«

Politiken

Søren Vinterberg:
»Ikke al dansk animation fra det seneste tiår har været uforglemmelig, men med fremragende stemmer, vittigt soundtrack (’Elvira Madigan’-koncerten om bord på dragen, f.eks.) og state-of-the-art 3D-animation har »Den Kæmpestore Pære« alle muligheder for atter at sprede sol og glæde i Solby & Omegn, også længe efter efterårsferien«.

BT

Michael Lind:
»Folkene bag har lavet et varmt og vidunderligt eventyr med masser af mekanisk mekanik, som er lige så fornøjelig for voksne som for børn«.

Filmmagasinet Ekko

Ida Rud:
»Med mindre end 80 minutters spilletid er denne film altså den perfekte biografdebut for de mindste. Til glæde for hele familien«.


THE PARTY

Instruktør: Sally Potter
Medvirkende: Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson, Cillian Murphy m.fl.

Kort om filmen:
Filmen »The Party« handler om politikeren Janet, der bor i London med sin mand, Bill. Janet har netop fået stillingen som sundhedsminister og vil gerne samle alle sine venner for at fejre den nye titel. Da hendes mand har helelbredsproblemer ligger alt planlægningen af festen dog hos hende. De gæster hun gerne vil have med er veninden Jeanny, Tom, der er bankmand og lidt af et nervevrag, hendes new age-inspirerede mand Gottfried og en af Bills bekendte fra universitetet og hans gravide kæreste. Festlighederne når dog ikke langt, inden der kommer kontroverser og diverse hemmeligheder kommer op til overfladen.

Berlingske

Jacob Wendt Jensen:
»Sally Potters nye film ender med at minde om en af filmens irriterende gæster, der bare ikke vil gå hjem, selv om den kun varer godt en time«.

Soundvenue

Freja Dam:
»«The Party« er Sally Potters mest tilgængelige og humoristiske film – en stramt komponeret og elegant kammerspilfarce om den politiske intellektuelle klasses hykleri. Filmen byder ikke på de store dybder, men man morer sig fortrinligt (...).«

Filmmagasinet Ekko

Bo Tao Michaëlis:
»Alle spiller godt, og alle spiller godt sammen. De synes at nyde samspillet, og det smitter charmerende af på tilskueren og strammer plottets mange tråde op med dramatisk spændstighed«.


CAIRO CONFIDENTIAL

Instruktør: Tark Saleh
Medvirkende: Fares Fares og Ger Duany

Kort om filmen:
Filmen handler om politikommissæren Noredin, der er mere eller mindre korrupt, og hans søgen efter sandhenden bag et mord på The Nile Hilton Hotel. For at komme frem til den afpresser han systematisk kriminelle for penge i Cairo. Og fra at være et mord begået på baggrund af et jalousidrama, bliver det mere og mere tydligt at der ligger meget mere bag, og sporene fører helt ind i den politiske magtelites inderkreds.

Politiken

Kim Skotte:
»Med sit imposante ansigt, sin store kantede krop og sin seje følsomhed skaber Fares Fares en fornem variant af Chandlers klassiske noir-helt«.

Soundvenue

Marie Bille:
»Filmen er baseret på sande hændelser, og virkeligheden spejles da også i de gule og dystre billeder af et nærmest dokumentarisk tilsnit. Men det havde klædt filmen med lidt mere af det autentiske politiske kaos i Kairo – og lidt mindre noir«.