Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 3)

AOK har samlet en række af denne uges filmpremierer, som både byder på ny Per Fly-film, skrumpede mini-mennesker og døve børn. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

Theo James og Ben Kingsley i Per Flys "Dobbeltspil" Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Dobbeltspil

Instruktør: Per Fly
Medvirkende: Theo James, Ben Kingsley, Jacqueline Bisset m.fl.

Kort om filmen
»Dobbeltspil« er inspireret af en sand historie om danskeren Michael Soussan, der i 1996 får job i FN og det humanitære hjælpeprogram Oil for Food. Han bliver sendt fra New York til Bagdad, hvor intet er stabilt, og der er masser af korruption. Her vikles han ind i en korruptionssag af enormt omfang. Skal Michael afsløre det hele og sætte alt på spil?

Berlingske

Kristian Lindberg

»Per Flys politiske thriller »Dobbeltspil« fortæller fermt den sandfærdige historie om FN-korruption i kølvandet på Golfkrigen, men mangler en hovedskurk med tilstrækkelig karisma«.

Politiken

Kim Skotte:

»Den helt grundlæggende udfordring for Per Fly har været, at han har valgt at fortælle historien som en klassisk international thriller. Fly er på udebane og har med garanti set det som en spændende udfordring«.

BT

Michael Lind:

»Desværre kunne denne politiske film være lavet af hvem som helst. Man mærker simpelthen ikke, at den kommer fra Flys hånd, ligesom man heller ikke rigtig kan mærke de ellers gode skuespillere – Theo James, Ben Kingsley og Jacqueline Bisset – og deres karakterer. Alt for mange nuancer gør, at man ikke engageres«.

Ekstra Bladet



Henrik Queitsch:

»»Dobbeltspil« fortæller ikke bare en spændende historie om almen grådighed, men har som en væsentlig pointe også, at sandheden ikke altid er sort eller hvid, lige som filmen også bliver et spørgsmål om personlig integritet«.

DR

Per Juul Carlsen:

»Der er i det hele taget noget fjernt over »Dobbeltspil«. Den mangler karakter og bid, noget der får den til at skille sig ud«.

Ekko

Adam Holm:

»Håndværket er upåklageligt, og der er ingen mislyde eller slinger i valsen. Men heller ingen wauw-faktor. For en historie, der allerede er kendt, har Dobbeltspil dog et betydeligt spændingsniveau, og moralen er altid en messe værd: hellere dø stående end at leve på knæ!«.


Wonderstruck

Instruktør: Todd Haynes
Medvirkende: Julianne Moore, Oakes Fegley

Kort om filmen
»Wonderstruck« skifter mellem to tider og fortællinger. Den ene foregår i 1927 og følger den døve pige Rose, der forlader sin far i New Jersey og rejser til New York for at opsøge en stumfilmstjerne, hun er besat af. Den anden fortælling foregår i 1977 og følger drengen Ben, der bor i en lille by i Minnesota. Hans mor er netop død i en bilulykke, og han kender ikke sin far. Men han har et spor, der fører ham hele vejen til New York. Børnenes skæbner flettes sammen, selvom historierne foregår i hver sin tidsalder.

Berlingske

Jeppe Krogsgaard Christensen:

»Efter en stærk stribe film – de tre seneste er »Far From Heaven«, »I’m Not There« og »Carol« – er han nu aktuel med »Wonderstruck«, der trods sans for detaljer og smukke billeder – typiske Haynes-signaturer – er en kedelig affære, der ikke kan finde ud af, om den vil tale til børn eller voksne«.

Politiken


Søren Vinterberg:

»»Wonderstruck« om to døve børn der på undrende vis finder hinanden, forvirrer mere end den gavner«.

BT

Michael Lind:
»De to døve børns historie krydser selvfølgelig hinanden, men desværre ender Todd Haynes’ semi-stumfilm som en naiv og lidt overfladisk omgang ingenting«.

Jyllands Posten

Frederik Asschenfeldt Vandrup:

»Det er let at afvise »Wonderstruck« som en navlepillende solo-øvelse, men Todd Haynes er en talentfuld filmskaber, og han har skabt en sød, meget velkomponeret og ganske krævende lille bagatel for dem, der orker at give ham to timer«.


Downsizing

Instruktør: Alexander Payne
Medvirkende: Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz m.fl.

Kort om filmen:
I denne amerikanske komedie har en norsk videnskabsmand fundet på et koncept, der skal stoppe Jordens overbefolkning. Folk skal skrumpes, så de ikke fylder og slider på miljøet. Så møder man Paul og Audrey Safranek, der beslutter sig for at lade sig skrumpe. Her rækker pengene længere, og man kan leve et mini-liv i masser af rigdom. Men alt går selvfølgelig ikke uden problemer.

Soundvenue

Freja Dam:

»Alexander Paynes sci-fi-økosatire lægger stærkt ud med en originalt præmis om at skrumpe mennesker for at redde klimaet. Det præsenteres veloplagt og humoristisk i første halvdel af filmen, men anden halvdel lever ikke op til den gode idé«.

Ekko

David Madsen:

»I sin satire over forbrugskultur fortæller Alexander Payne en hjertevarm historie om behovet for sammenhold«.

BT

Henning Høeg:

»Ideén om et mini-samfund er selvfølgelig sjov nok. Og effekterne er som sagt flotte. Men »Downsizing« ved ganske enkelt ikke, hvad den selv vil. Og derforender filmen som hverken fisk eller fugl«.


Fra Balkonen

Fra balkonen. Instruktør: Ole Giæver. Dokumentar.

Kort om filmen:
I denne norske dokumentar følger man Ole Giæver, der funderer over livets store spørgsmål. Fra sin egen balkon i Oslo kigger han på sit hverdagsliv og livets store spørgsmål.

Berlingske



Jeppe Krogsgaard Christensen:

»»Fra balkonen« er ikke nogen tung film, men alligevel vægtig. Den er heller ikke skarp, men går alligevel rent ind. Særligt hvis man selv lever et liv, hvor trygheden er den største udfordring«.

Ekko

Rasmus Stenbæk Iversen:

»Faren i Ole Giævers filmprojekt er, at overvejelserne bliver til flyvske floskler og banale betragtninger. Det undslipper Giæver ikke ubetinget, men generelt formår nordmanden at indkapsle noget abstrakt ved at vise meget konkret«.