Oscarvinder dropper superheltefilmene

Hans Zimmer er træt af at lave den samme dystre musik til de store superheltefilm. Nu går han nye veje.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Han er en af Hollywoods absolut mest profilerede komponister og et sikkert kort på hånden, når der skal lægges bombastisk musik til de helt store actionbrag.

Den tyske komponist Hans Zimmers navn står i rulleteksterne på blockbustere som "Gladiator", Iron Man" og "Transformers: Age of Extinction", men nu har han fået nok af kampscener og special effects.

- Jeg lavede musikken til "Batman Begins" med Christopher Nolan for 12 år siden. For jer var "Dark Knight"-trilogien måske bare 3 film, men det tog 11 år af mit liv. Derefter lavede jeg "Man of Steel", og nu har jeg lavet "Batman vs. Superman: Dawn of Justice". Men nu er jeg officielt pensioneret fra superhelte-branchen, siger Zimmer til BBC ifølge Vanity Fair.

De mange superheltefilm har været kassesucceser, men de har ikke efterladt meget rum til kreativ udfoldelse, og det betyder, at Zimmer har kæmpet med at skabe noget nyt.

- Alle film kredser om den samme idé: Har vi en historie, eller har vi ikke en historie? Det var meget svært for mig at lave den seneste film; at skulle finde et nyt sprog, fortæller han om sin begrundelse for at droppe superheltegenren.

Zimmer skal dog ikke frygte, at han kommer til at mangle arbejde. Han er nemlig en særdeles produktiv herre, og siden 1980'erne har han komponeret musik til mere end 150 film. Den flotte karriere har indbragt ham et hav af filmpriser, herunder en Oscar for "Løvernes Konge" i 1994.

/ritzau/FOKUS