Oscar-nomineret skuespillerinde til Danmark

Den Oscar-nominerede stjerne Alicia Vikander kommer til Danmark sammen med Eddie Redmayne for at tale om "Den danske pige".

Der bliver tætpakket med Oscar-nomineringer og stjernestøv, når skuespillerne fra den firedobbelte Oscar-nominerede film "Den Danske Pige" kommer til Danmark 2. februar. Det er nu afsløret, at det svenske Hollywood-hit Alicia Vikander, som er nomineret til en Oscar for bedste kvindelige birolle, deltager ved pressemødet på museet Arken i Ishøj.

Alicia Vikander, som blandt andet er kendt for sin rolle som dronning Caroline Mathilde i Nikolaj Arcels "En Kongelig Affære", kommer ikke alene. Hun får selskab af Eddie Redmayne, som skal kæmpe mod blandt andre Leonardo DiCaprio om den prestigefulde statuette for bedste hovedrolle, og filmens instruktør, Tom Hooper, der gæster det danske kunstmuseum.

"Den danske pige" fortæller historien om kunstnerparret Einar og Gerda Wegener, som spilles af henholdsvis Eddie Redmayne og Alicia Vikander. Einar Wegener blev den første til at få en kønsskifteoperation til kvinde og blev siden kendt som Lili Elbe.

Det er ikke tilfældigt, at pressemødet er blevet sat i de kunstneriske rammer i Ishøj. Netop nu viser museet nemlig en Gerda Wegener-udstilling med værker af den afdøde tegner og maler, som sætter den højaktuelle film ind i en kunstnerisk kontekst.

Det er ikke første gang, at det Oscar-nominerede hold finder vej til Danmark. Store dele af "Den Danske Pige" er nemlig optaget i København, hvor kunstnerparret boede.

/ritzau/FOKUS