O’s historie

DF Fold sammen
Læs mere

Hvordan minder Enhedslisten og Dansk Folkeparti om hinanden?

Utvivlsomt på adskillige måder. Men hvis vi holder os til valgplakater, arbejder begge partier med befriende enkle budskaber, der rammer lige præcist hos både dem, der stemmer på et af de to partier, og dem der aldrig ville drømme om det.

Her er Allan. Som man kan se af hans værktøjsbælte, er han en af dem, der holder Danmark sammen og i gang (modsat djøfferne i Det Radikale Venstre). Allan har også humor og spiller subtilt på begrebet politisk ukorrekt, som er lige så hadet af den ene fløj, som det er elsket af den anden.

Allan er tillidsvækkende, og jeg tror, han en fin fyr, man sagtens kunne drikke et par dåseøl med over hækken eller ved grillen, mens vi fortalte et par vittigheder, og jeg er sikker på, at hvis der var et problem med fyret, ville Allan, som den gode nabo, han er, lige ordne det uden at forvente andet end tak, og det er slet ikke sikkert, han ville tænke: »Hvad lærte du i grunden på universitetet, din tøsedreng,« for Allan ved godt, vi er forskellige på sidevejen.

Også Dansk Folkepartis logo er præcist kommunikationsarbejde. Det har ikke den grafisk afklarede enkelhed, flere af de ældre partiers har, men det er lige meget, for det går liste O’s vælgere ikke op i. Hvad de derimod går op i, er Danmark og danske værdier - og Dannebrog betyder noget. Det vil DF gerne bevare. Så derfor indgår flaget i logoet, hvor det passer på de to bogstaver i partinavnet. Eller omvendt?