Ordrupgaard lukker i to år

Museet lukker ned for at bygge til.

Kunstmuseet Ordrupgaard i Charlottenlund, der i 2017 var nomineret til Byens Bedste Kunstoplevelse, lukker ned i to år på grund af et omfattende byggeprojekt.

Fra december 2017 lukker museet for at gøre plads til byggeriet, der medio september 2019 skal munde ud i en ny tilbygning til museet.

Tilbygningen er døbt Himmelhaven og er tegnet af den norske tegnestue Snöhetta. Himmelhaven skal være nyt rum for museets franske samling, der kræver de bedste omgivelser. Museets franske samling tæller navne som Monet, Manet, Gauguin, Renoir, Courbet, Morisot.

Modelfoto af den nye tilbygning. Fold sammen
Læs mere

Himmelhaven bliver en underjordisk bygning, der dog kommer til at titte frem over jorden på grusarealet ved Zaha Hadids eksisterende tilbygning.

Lukningen betyder ikke, at kunstsamlingen bliver pakket ned og gemt væk. Mange af værkerne tager på turné rundt i Danmark og ud i verden.

Den midlertitidige lukning af museet får også konsekvenser for en række ansatte på museet, da der vil ske en reduktion i medarbejderstaben. Det bliver varslet i juni måned.