Oprah tjener mest på TV

Talkshowværten Oprah Winfrey er den TV-stjerne som tjener mest, viser ny opgørelse fra Forbes. Også Jerry Seinfeld og Simon Cowell er blandt topscorerne.

Lille spejl på væggen dér, hvem er den højest betalte TV-stjerne i USA?

Det spørgsmål bringer det amerikanske erhvervsmagasin Forbes nu svaret på i en top 10-liste over de mest indtjenende TV-personligheder i USA.

På den absolutte førsteplads ligger talkshow-værten Oprah Winfrey, som mellem juni 2006 og juni 2007 ifølge Forbes tjente 260 mio. dollar – cirka 1,4 mia. kroner. Men hun er i tilgift også kåret som den rigeste kvinde i underholdningsindustrien.

På andenpladsen finder vi komikeren Jerry Seinfeld, som må »nøjes« med 60 mio. dollar – cirka 330 mio. kroner, mens den nævenyttige »American Idol«-dommer Simon Cowell på tredjepladsen tegner sig for 45 mio. dollar – cirka 240 mio. kroner.

Lea Goldman, seniorredaktør på Forbes, siger ifølge BBC News, at listen er domineret af såkakldte »daytime personalities«, dvs. TV-stjerner hvis programmer bliver sendt i løbet af dagen og ikke om aftenen.

Listen viser også, at det hovedsageligt er TV-værter og TV-personligheder, som tjener mest. Kun en enkelt skuespiller fra en TV-serie har fundet vej til Top 10-listen. Det er Kiefer Sutherland, der med den tilsyneladende endeløse TV-serie om Jack Bauer, »24 timer«, lister sig ind på en 10. pladsen med en indtjening på 22 mio. dollar – cirka 120 mio. kroner.