Operafestival byder på flere nyheder

Den ottende Copenhagen Opera Festival byder både på gensyn med populære formater og flere nyskabelser. Bl.a. indtager festivalen den spritnye Ofelia Plads ved Skuespilhuset.

Årets Copenhagen Opera Festival byder for ottende år  i træk på gensyn med den populære Operettebåd - her giver operasanger Simon Duus smagsprøver på programmet under dagens præsentation af programmet på en sejltur i de københavnske kanaler. I baggrunden festivalchef Michael Bojesen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

»Hvorfor lave om på noget, der fungerer?« spurgte festivalchef Michael Bojesen, da han i dag præsenterede programmet for sommerens Copenhagen Opera Festival, der løber af stabelen fra 31. juli til 7. august. Så der bliver mulighed for gensyn med en række af de formater, der de seneste år har vundet et stort og trofast publikum - sidste år trak festivalen flere end 25.000 tilskuere - bl.a. Operettebåden, Opera på en cykel, morgensang ved Torvehallerne og Operabingo i Arbejdermuseets festsal med Kjeld og Hilda Heick, hvor de heldige vindere kan få en arie efter eget ønske sunget af Palle Knudsen og Sofie elkjær Jensen.

Men årets festival byder også på flere nyskabelser. Først og fremmest indtager Copenhagen Opera Festival den nye Opfelia Plads, der efter planen skal stå færdig på Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset i slutningen af juni. Her opbygges festivalens store scene til brug i de sidste tre dage. Bl.a. kan man fredag den 5. august opleve Malmö Operas kor og orkester i »Figaros Bryllup« og lørdag byder Den Kongelige Opera sammen med Det Kongelige Kapel og Det Kongelige Operakor på en koncertopførelse af Wagners »Den flyvende hoillænder« med bl.a. Johan Reuter, Stephen Milling og Ann Petersen.

Samarbejdet mellem Den Kongelige Opera og Copehnhagen Opera Festival er vokset gennem årene, og placeringen af festivalens store scene netop på Ofelia Plads med udsigt til Operaen kan ifølge Michael Bojesen også tolkes som et signal om, at hvis man i festivalens løb har fået smag for genren, så er der masser af opera at finde resten af året lige på den anden side af havnen.

Samlingspunkt ved Torvehallerne

Det er ottende sommer i træk, Copenhagen Opera Festival fylder byens torve, gader, pladser og forskellige andre utraditionelle  lokationer med sang og musik. Festivalens store samlingspunkt bliver igen i år Wilhelm Scenen ved Torvehallerne.

Her kan man bl.a. møde den norske tenor, Bror Magnus Tøndenes, som åbner festivalen søndag den 31. juli kl. 15. Det er også her, de morgenfriske hver dag kan synge morgensang med festivalchef Michael Bojesen. Og her, man kan opleve en række af festivalens andre highlights, bl.a. FIGURA Ensembles uropførelse af danseoperaen »Exodus«, Børneoperaen »Hans og Grete« over brdr. Grimms eventyr og en forsmag på Nordens første Hamlet-opera, »Hamlet in Absentia«. Og endelig er det her, prisen til Årets Unge Operatalent, der er blevet uddelt siden 2013, i år gives til sopranen Sibylle Glosted.

Siden han tiltrådte som chef for operafestivalen i 2013 har Michael Bojesen haft særligt fokus på de yngre og helt unge sangere. Fremtidens Stemmer præsenterer nogle af de nyeste talenter, studerende på MGK Hovedstaden, DKDM og Det Jyske Musikkonservatorieum ved tre koncerter på Wilhelm Scenen. Og for de yngste fortsætter projektet Mestersangere, hvor pensionerede operasangere hele vinteren har været ude og synge med børnehavebørn landet over. Hvad der er kommet ud af det, kan man høre i Mestersangersjov søndag den 7. august.

Copenhagen Opera Festival benytter også anledningen til at invitere nogle af de store danske og internationale navne, der ellers sjældent kommer til København. Barytonen Bo Skovhus og den norske sopran Kari Postma giver operettegalla på Plænen i Tivoli sammen med Copenhagen Phil, mens den litauiske basbaryton Kostas Smoriginas og den russiske sopran Evgeniya Sotnikova kan opleves som greven og grevinden i »Figaros Bryllup« på Ofelia Plads.

Copenhagen Opera Festival 2016 byder på i alt 35 forskellige arrangementer med flere end 80 visninger. Se hele programmet på operafestival.dk.