Operaens nye musikdrama for børn er vellykket - og de medvirkende fås ikke bedre

»Momo og tidstyvene« er Operaens stærkt seværdige udspil til voksne i alle aldre.

Momo og tidstyvene. Foto: Miklos Szabo Fold sammen
Læs mere
Foto: Miklos Szabo

Tiden går ikke bare, tid er vist også penge – og man kan tyvstjæle den!

»Momo og tidstyvene« på Den Kongelige Opera er vellykket musikdrama over tyske Michael Endes elskede roman. Livet går stille og roligt i en lille by. Men da Momo dukker op, går der kuk i tingene. For den lille pige kan lytte til andre og lære dem noget om tilværelsen.

Og der bliver hurtigt brug for hendes evner. De grumme tidstyve med bowlerhat og cigar kommer til og vil have fingre i folks tid. Hvad hun gør ved det, skal ikke afsløres her – kun at alt ender i fryd og gammen og måske med os alle sammen lidt klogere.

De medvirkende i Operaen fås ikke­ bedre. Trænede tilhørere vil genkende flere af stedets største stjerner: Anke Briegel som Momo, Sten Byriel som gadefejeren Beppo, Morten Grove­ Frandsen med den klare diktion som guiden Gigi og Palle Knudsen som Mester Hora med flot stemme og helt fantastiske kostumeskift.

For ikke at glemme Jens Christian Tvilum som barberen, Hanne Fischer som kroejerkonen Liliana og selveste Gert-Henning Jensen som uhyggelig agent. Eller for den sags skyld Ole Lemmeke som kapitalistisk leder og den type castede Sofie Elkjær Jensen som dukken Bibi-girl.

Voksne vil også værdsætte musikken af ukrainske Svitlana Azarova. Det er modernistisk musik med masser af udfordringer. Meget modsat mange voksenoperaer efterhånden! Og barnlige sjæle vil elske forestillingen for dens visuelle effekter. Nogle af virkningerne er rene tryllerier. Folk forsvinder midt på scenen!

Hele stemningen kan rigtignok være et nummer for »feel good« og antikapitalistisk som i de glade 1970eres kollektiver. Men bare rolig. Alt løfter sig allerede midt i første akt og bliver decideret vedkommende i anden akt.

Salens børn springer op af stolene og er klar med stående ovationer. De to timer er ikke taget fra os, men føles­ som en sød og sjov gave.

»Momo og tidstyvene« spiller på Operaen hver søndag frem til 10. december.