Olsen Bandens kontroltårn flytter til Gedser

Mærsk-fond giver 1,3 millioner til at flytte "Det Gule Palæ" til Gedser.

Det Gule Palæ bliver flyttet til Gedser remise. Arkivfoto: Christian Liliendahl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi har en plan. Vi skal bruge 1, 3 mio. kr.« Sådan har meldingen – omtrent – lydt fra Olsen Banden Fanklub DK, som gennem længere tid har forsøgt at rejse penge til at redde den kontrolpost, som optræder i filmen »Olsen Banden på sporet« fra 1975, og som går under navnet »Det Gule Palæ«.

Tårnet har nærmest ikonisk status blandt fans af de mange film om den uheldige forbryderbande, men Banedanmark har meldt ud, at bygningen skal rives ned, og fanklubben havde i første omgang fået til udgangen af 2015 til at rejse de penge, det vil kræve at flytte huset.

Fristen er imidlertid blevet forlænget, og nu ser det ud til, at planen om at redde tårnet lykkes, for A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret en million kroner til redningsarbejdet.

Selv om ikke alle pengene er i hus, tør fanklubben godt love, at det nu er muligt at flytte huset til Gedser remise, hvor der skal indrettes et mindre museum om Olsen Bandens bedrifter. Det sker i sommeren 2016. jso