Ole Henriksen: De truede med at smide mig ud

Skønhedsguruen Ole Henriksen skulle for alvor finde modet frem, da han ville til USA. Hør hans og andre danske kendissers historier om mod.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Til gallapremieren på filmen "Den Danske Pige" var kendte danskere samlet for at se historien om danske Einar Wegener, der trodser alle konventioner og springer ud som transkønnet under navnet Lili Elbe i 1930'ernes København og Paris.

Men kan de danske kendisser på den røde løber i Imperial matche Lili Elbes mod?

Både og, mener skuespillerinde Ellen Hillingsø, som blandt andet er kendt fra tv-serierne "Charlot og Charlotte" og "Rita". Selv mener hun nemlig, at hun ikke har vist helt det samme mod som hovedpersonen i "Den Danske Pige", der skifter køn.

- Men jeg føler mig modig i mit arbejde som skuespiller, og det er vigtigt at være modig uanset, hvem du er. Det er dér, tingene sker - når du kommer ud på tynd is, siger skuespillerinde Ellen Hillingsø.

Cremekongen Ole Henriksen husker især en episode fra dengang, han ville til USA for at arbejde som 25-årig. Her valgte han nemlig at stå ved sin seksualitet, selv om den gjorde det sværere for ham at få det såkaldte "green card", som er en permanent opholdstilladelse. Faktisk truede myndighederne med at smide ham ud af landet, fortæller han.

- Jeg lagde hånden på Biblen og indrømmede ganske naturligt, at jeg er homoseksuel. Det tog ti års kamp at få min permanente opholdstilladelse, men jeg følte, at det var vigtigt at stå ved, hvem jeg er, siger Ole Henriksen.

Skuespiller Johannes Nymark, der snart kan opleves i musicalen "Hairspray" i Tivoli, har også stået i mange situationer, hvor modet skulle findes frem. Blandt andet i sin rolle i filmen "Steppeulven".

 

- Der følte jeg mig ret modig. Jeg skulle være nøgen foran et filmhold på 50 mennesker, siger Johannes Nymark og tilføjer, at det heldigvis bliver nemmere at smide tøjlerne for hver gang, han gør det.

Også folketingspolitikeren Ida Auken kan genkende de tidspunkter i livet, hvor modet bliver sat på prøve. Det prøvede hun for eksempel i sit arbejdsliv, da hun skiftede politisk parti fra SF til Radikale Venstre, fortæller hun.

- Nogle gange holder man sig fra de store forandringer, fordi det kan være smertefuldt at gennemgå dem. Men man bliver nødt til at overvinde den frygt og finde sit mod frem, for der venter en større lykke bagefter, siger Ida Auken.

/ritzau/FOKUS