Oh Land i X Factor: Først nu er jeg klar

Sangerinden har dommererfaring fra »Voice Junior« , men »X Factor« er alligevel noget helt andet, fortæller hun.

Oh Land debuterer som X Factor-dommer sammen med produceren Ankerstjerne. X Factor-veteranen Thomas Blachman fuldender dommertrioen. Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Oh Land sætter sig ved dommerbordet, når »X Factor« fremover sendes på TV2, og udgør sammen med produceren Ankerstjerne og komponisten Thomas Blachman programmets nye dommertrio.

Selv om den 33-årige sangerinde ikke vil afsløre, om hun er blevet spurgt før, er det alligevel først nu, at hun er klar til at være dommer.

»Det kræver, at man har en vis ro og selvtillid. Da jeg var yngre, var det simpelthen ikke gået. Jeg havde været alt for bekymret for, om folk ville synes, jeg var en idiot. Nu er jeg lidt mere ligeglad, «fortæller hun.

»Jeg vil helt sikkert få nogle hug. Nogle vil helt sikkert være uenige med mig, men jeg har ikke slået min karriere op på at gøre mig enig med alle og være allermest mainstream - jeg skal bare stå til regnskab for mig selv,« siger sangerinden, der bærer det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius.

Ud over at føle sig parat til dommertjansen kommer tilbuddet også på et godt tidspunkt, fortæller Oh Land videre.

Hun har boet i den amerikanske storby New York, hvorfra hun har turneret kloden rundt, men flyttede i 2016 tilbage til Danmark, hvor hendes base nu er.

»I de sidste ti år har jeg rejst verden rundt og arbejdet rigtig, rigtig meget, så tiden er perfekt nu.«

»Jeg har udlevet en hel masse og planlægger stadig at være lige så aktiv som soloartist. Men jeg har også et barn nu (toårige Svend, red.), så mit arbejde kræver, at jeg ikke rejser helt lige så meget, så på den måde kommer 'X Factor' også et godt sted i min karriere. Jeg havde alligevel ikke sagt ja før nu,« lyder det fra Oh Land.

Selv om Sun of a Gun-sangerinden har erfaring som coach og dommer gennem fem sæsoner i »Voice Junior«, bliver det noget helt andet at være musikalsk mentor i »X Factor«, forventer hun.

»Børn har det, vi alle sammen kunne misunde: De er ikke så selvkritiske, som voksne kan være, de har ingen hæmninger, og så kaster de sig bare ud i ting. De udvikler sig sindssygt hurtigt.«

»Man siger noget til børnene, og ti sekunder efter kan de det udenad. Der har vi voksne tit nogle flere forbehold og har fået flere slag i løbet af et liv, og derfor er vi også sværere at forme. Det tror jeg, kan blive en udfordring i 'X Factor',« siger hun.

»X Factor« sendes på TV2 i begyndelsen af 2019.

/ritzau/