Officielt: Paul McCartney skal rocke på Roskilde Festival

Roskilde Festival bekræfter nu, at Paul McCartney gæster årets festival lørdag 4. juli. Det er 11 år siden, Beatles-legenden sidst gav koncert i Danmark.

For første gang får Roskilde-gæsterne mulighed for at synge med på klassikere som “Get Back”, “Hey Jude”, “Helter Skelter” eller “Let it Be”, når Sir Paul McCartney til sommer spiller Roskilde Festival denne sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Antonio Lacerda
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sir Paul McCartney spiller på Roskilde Festival denne sommer. Det bekræfter Roskilde Festivalen i en pressemeddelelse.

Den 72-årige Beatles-legende afslørede sent torsdag aften en turné med ni store koncerter i Europa til sommer, og på tour-listen er Roskilde Festival plottet ind ud for datoen lørdag 4. juli.

»Vi har ikke spillet på en europæisk festival i fem år, så vi glæder os til at tage vores show med til en festival så stor som Roskilde til sommer. Jeg har hørt, at festivalen har en helt fantastisk stemning, så vi glæder os til selv at mærke den. Det er ved at være længe siden, vi sidst har været i Danmark, så I kan godt begynde at gøre jer klar til at rocke,« siger Paul McCartney i pressemeddelelsen.

I år lukker Roskilde Festival for første gang lørdag aften i stedet for søndag, og dermed bliver det tilsyneladende Paul McCartney, der får lov at lukke festen.

»Vi er sikre på, at Paul McCartney vil levere et fuldstændig forrygende show, der vil ramme lige i hjertet på tværs af de generationer, der kommer til at mødes foran Orange Scene. Han er i absolut topform i øjeblikket, og han medbringer et band, som han har spillet sammen med i de sidste 13 år, og naturligvis et bagkatalog bestående af nogle af de mest elskede pop- og rocksange nogensinde skrevet,« siger han.

I år er det netop 50 år siden, at Paul McCartney skrev et af sine største hits »Yesterday«. Det og mange andre hits fra karrieren vil genlyde, når han 23. maj åbner den europæiske del af sin »Out There«-turné med et brag i den britiske hovedstad, London.

»Out There«-turnéen har det seneste halvandet år bragt Paul McCartney rundt til 12 lande, hvor hans i alt 64 koncerter er blevet set af to millioner mennesker.