Østrigs skæggede dame topper hitliste i Rusland

Den østrigske transvestit og Grand Prix-vinder, Conchita Würst, ligger netop nu nummer 1 på den russiske iTunes-hitliste.

Østrigske skæggede dame, Conchita Würst, vandt det Europæiske Melodi Grand Prix foran alle favoritterne til stor frustration for russiske topfolk. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORG HOCHMUTH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skæggede østriger, der blev døbt Thomas Neuwirth, snød de svenske favoritter i Grand Prix-finalen lørdag aften på Refshaleøen, med sangen Rise Like a Phoenix.

Sangen og sangerinden har været symbolet på fred, frihed og åbenhed i Europa, og det sendte flere af de russiske topolitikere op i det røde felt.

Blandt andet rasede den nationalistiske politiker Vladimir Sjirinovskij over den østrigske sejr.

- Der er ingen grænser for vores harme. Det er enden på Europa. Det er blevet vildt. De har ikke længere mænd eller kvinder. De har 'det'.

- For 50 år siden besatte den sovjetiske hær Østrig. Vi begik en fejl ved at give dem deres frihed. Vi skulle være blevet, siger Sjirinovskij, der er leder af det Liberale Demokratiske Parti, til det russiske stats-tv, Rossiya-1.

Den populære russiske hiphop-stjerne Timati skrev også på sin Instagram-profil, at østrigerens sejr var et resultat af 'en psykisk sygdom i det moderne samfund.'

Men den russiske befolkning ser altså anderledes åbenhjertet på den europæiske frihedskamp, og Conchita Würsts skæggede sang er altså nu den mest downloadede på iTunes i Rusland.