Ønskes: Flere dokumentarer, tak!

Dokumentarudsendelser og drama står højest på danskernes ønskeliste til DR. Reality-TV er der til gengæld ikke den store efterspørgsel på – tværtimod.

DR's seere vil have flere dokumentarserier. Blandt de dokumentarserier, DR producerer, er de utroligt succesfulde »Monte Carlo elsker...«-programmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis danskerne var herrer over DRs sendeplaner, så ville der oftere være dokumentar-udsendelser i TV og radio. Det viser en Gallup-undersøgelse, som Berlingske har fået lavet.

Her peger hver anden af de adspurgte på, at DR bør lave flere dokumentarer, mens 40 procent er tilfredse med det nuværende niveau.

Dokumentarer er dermed suverænt den genre, som flest mennesker efterlyser mere af i meningsmålingen.

Drama er også i høj kurs. 29 procent ønsker mere, mens lige godt hver anden synes, at den aktuelle kadence er passende. Knap hver fjerde ville ønske, at der var flere underholdningsprogrammer.

Reality-TV hører derimod ikke hjemme på DRs sendeflade, hvis man spørger danskerne – hele 61 procent svarer, at DR bør sende mindre af den slags, selv om genren i forvejen er marginalt præsenteret på DRs kanaler.

Store forskelle i befolkningen

På trods af de store forskelle i befolkningens ønsker til DRs flade, påpeger mediedirektør Gitte Rabøl, at DR1 skal være et miks af programmer og genrer.

»Der skal være både »Horisont« og »Hammerslag«, debat og »Downton Abbey«,« siger Gitte Rabøl. Hun siger også, at DR bør bringe det, »der kan samle befolkningen på tværs af alt det, der deler os«.

»Det har fantastisk betydning for public service, at der – sammen med for eksempel TV Avisen, »Horisont« og dokumentarprogrammer – er nogle store begivenheder, nogle oplevelser eller nogle programmer, vi kan være fælles om, noget vi kan samles om og tale om, når vi mødes ved bussen eller i kantinekøen. Sådan er det, når vi sender drama på søndage, når vi sender bagedyst onsdag aften, og når »X Factor« lægger gaderne øde 13 fredage i træk. Og sådan er det også, når vi samler danskerne om valg eller store royale begivenheder. Det ene kan ikke fungere, uden at det andet også har en plads,« siger Gitte Rabøl.